Zlatan İbrahimovic dövmelerini sildirdi

Fransa Birinci Futbol Ligi (Ligue 1) takımlarından Paris Saint Germain'de (PSG) forma giyen İsveçli Zlatan İbrahimovic, Birleşmiş Milletler (BM) kampanyası için vücuduna yazdırdığı 50 ismi sildirdi.

Google Haberlere Abone ol
Zlatan İbrahimovic dövmelerini sildirdi
Fransa Birinci Futbol Ligi (Ligue 1) takımlarından Paris Saint Germain'de (PSG) forma giyen İsveçli Zlatan İbrahimovic, Birleşmiş Milletler (BM) kampanyası için vücuduna yazdırdığı 50 adı sildirdi.

İbrahimovic, sosyal paylaşım sitesi Twitter’daki resmi hesabından, dünyadaki açlıkla mücadeleye dikkati çekmek için Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı ile birlikte yürüttükleri '805 Milyon İsim' isimli plan kapsamında, vücuduna geçici dövmeyle yazdırdığı 50 adı sildirdiğini duyurdu.

Yıldız futbolcu, 'İsimler bundan böyle bedenimde değil fakat o adların malikleri hala dışarıda bir yerde' yazarak dövmelerin siliniş anına dair bir fotoğraf paylaştı
.
İbrahimovic, geçen hafta PSG-Caen maçında 2. dakikada attığı gol sonrası formasını çıkarmış ve yeni dövmeleri bütün dünya basını yönünden merak konusu olmuştu.

Twitter’daki hesabında da dövmelerinin bir kısmının fotoğrafını yayımlayan İbrahimovic, fotoğrafta görünen 'Abdullah' adının kendisi için kocaman ciddiyet taşıdığını yazmıştı.

İsveç basını ise 'Abdullah' adının futbolcunun Müslüman bulunan kocaman dedesiyle ilgili olabildiği tahmininde bulunmuştu.

İbrahimovic, maçtan bir gün sonra düzenlediği matbuat toplantısında, dövmelerin BM Gıda Programıyla birlikte yürütülen '805 Milyon İsim' kampanyasıyla ilgili olduğunu açıklamıştı.

Dünya Gıda Programı yönünden şu esas kadar katkı edilen 80 milyon kişiden, 50’sinin ismini sembolik şekilde vücuduna geçici dövme şekilde yazdıran meşhur futbolcu, bu adları bir nebze de olsa duyurmuş olduğunu söylemişti.

AA

Kaynak: FANATİK

Yorumlar