Ziraat Türkiye Kupası'nda 5. tur kuraları çekildi

"Ziraat Türkiye Kupası Türkiye'yi Kucaklıyor" sloganı ile bu yıl 52.'si düzenlenen Ziraat Türkiye Kupası'nda 5.

Google Haberlere Abone ol
Ziraat Türkiye Kupası'nda 5. tur kuraları çekildi

"Ziraat Türkiye Kupası Türkiye'yi Kucaklıyor" sloganı ile bu yıl 52.'si düzenlenen Ziraat Türkiye Kupası'nda 5. Tur kuraları İstanbul Ataköy'deki Milli Olimpiyat Komitesi Olimpiyat Evi'nde çekildi.

Ziraat Türkiye Kupası 5. turunda 10'u Süper Lig, 6'sı ise PTT 1. Lig ve Spor Toto 2. Lig takımlarından oluştu. 8'i seri başı toplam 16 takımın katıldığı kura çekiminde belirlenen eşlemeler sonucunda müsabakalar, tek maç eleme usulüne göre 17, 18 ve 19 Aralık tarihlerinde oynanacak. Türkiye Futbol Federasyonu tarafından daha sonra belirlenecek tarihlerde oynanacak maçların ardından 8 takım grup aşamasına yükselecek.

5. TURDA EŞLEŞMELER ŞÖYLE OLDU

Ziraat Türkiye Kupası'nda 5. tur eşleşmeleri şöyle oluştu.

Galatasaray - Balıkesirspor
Tokatspor - Kayserispor
Bucaspor - Medical Park Antalyaspor
Sivasspor - Nazilli Belediye
Eskişehirspor - Fethiyespor
Kayseri Erciyesspor - Akhisar Belediye
Bursaspor - İnegölspor
Kardemir Karabükspor - Elazığspor

BUNDAN SONRA NE OLACAK

Ziraat Türkiye Kupası Grup Müsabakaları, 4 takımın seri başı olarak dağıtılacağı kura çekimi ile belirlenmiş 2 grupta 4'er takımla çift devreli lig usulüne göre oynanacak. Eşleşmeler seri başı sistemine göre belirlenecek ve seri başı 4 takım kura çekimi ile gruplara eşit olarak dağıtılacak. Diğer 4 takım da yine kura ile eşit olarak gruplara ayrılacak.

Oynanan müsabakaların ardından gruplarında ilk iki sırayı alan 4 takım ise, çapraz eşleşme yöntemi ile yarı finalde mücadele edecek. Çift maç eleme usulüne göre oynanacak yarı final karşılaşmalarının ardından kazanan iki takım Ziraat Türkiye Kupası Final mücadelesinde karşı karşıya gelecek.
CİHAN

Yorumlar