Zıpkınla Balık Avı Kulüplerarası Türkiye Şampiyonası

- Fethiye'de düzenlenen şampiyona sona erdi

Google Haberlere Abone ol
Zıpkınla Balık Avı Kulüplerarası Türkiye Şampiyonası


MUĞLA (AA) - Muğla'nın Fethiye ilçesinde düzenlenen Zıpkınla Balık Avı Kulüplerarası Türkiye Şampiyonası tamamlandı.

2. Karagözler Mahallesi'nden botlarla denize açılan sporcular Kızılada açıklarında, 6 saat balık avlayabilmek için mücadele etti.

Mücadelenin ardından sporcuların vurduğu balıklar, Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi önünde jüri üyeleri tarafından tartılarak en iyi dereceyi elde eden kulüpler ve bireysel sporcular belirlendi.

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) Başkanı Şahin Özen, gazetecilere yaptığı açıklamada, finalden önce eleme müsabakalarının olduğunu ve Fethiye'de en iyi sporcuların yarıştığını söyledi.

Zıpkınla balık avının çevre bilincini ve duyarlılığını geliştiren bir branş olduğunu ifade eden Özen, "Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının şartlarından daha ağır koşullarımız var. Süresi ve kuralları var. Gramajı düşük balık avlatmıyoruz. En iyi sporcuların katıldığı bu müsabakada bile neredeyse sporcuların yarısı 5 saat boyunca hiç balık avlayamadan sudan çıktılar. Bizim amacımız en zor şartlarda, en iyi balığı avlayan sporcuyu tespit etmek." dedi.

Özen, şampiyonada en iyi dereceyi elde eden 8 ya da 12 kişiyle milli takım aday kadrosunun oluşturulacağını belirtti.

Milli takım aday kampından belirlenen 3 asil 2 yedek sporcuyla Yunanistan'da yapılacak olan Zıpkınla Balık Avı Dünya Şampiyonası'na katılacaklarını anlatan Özen, "Geçmişte madalyaya çok yaklaştık. Ege suları bizim de sularımız. Derinlikleri, balık türleri çok benzer. Ev sahibi olmasak bile ev sahibine çok yakın bir ülkeyiz. Yunanistan'da yapılacak olan turnuvaya çok iyi hazırlanıyoruz. İyi bir sonuçla döneceğimize inanıyoruz." diye konuştu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serkan Öçalmaz da şampiyonaya ev sahipliği yaptıkları için mutluluk duyduğunu ifade etti. Ağustos ayı içerisinde milli sporcuların Fethiye'de kamp yapacağını bildiren Öçalmaz, Fethiye sularının milli takıma şans getirmesini diledi.

Konuşmaların ardında, dereceye giren kulüplere ve bireysel sporculara, düzenlenen törenle kupa ve madalyaları verildi.

Şampiyonada kulüp olarak, 26 kilo 930 gram balık avlayan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü birinci, 15 kilo 311 gram balık avlayan Ada Sualtı Sporları Kulübü ikinci, 11 kilo 280 gram balık avlayan Manisa Yüzme Su Sporları ve Gençlik Spor Kulübü üçüncü oldu.

Bireysel olarak ise birinciliği 16 kilo 310 gramla Sedat Osmanoğlu, ikinciliği 13 kilo 250 gramla Turan Melih Aydıner, üçüncülüğü ise 9 kilo 940 gramla Kazım Polat elde etti.

Yorumlar