Zeljko Obradovic: Sayılar önemli değil; önemli olan kazanmaktır

Fenerbahçe Ülker Başantrenörü Zeljko Obradovic, Galatasaray Liv Hospital'a karşı ilk maçı 19 sayıyla ikinci maçı da 1 sayı farkla kazandıklarını hatırlatarak, "Sayılar önemli değil; önemli olan kazanmaktır." dedi.Beko Basketbol Ligi...

Google Haberlere Abone ol
Zeljko Obradovic: Sayılar önemli değil; önemli olan kazanmaktır

Fenerbahçe Ülker Başantrenörü Zeljko Obradovic, Galatasaray Liv Hospital'a karşı ilk maçı 19 sayıyla ikinci maçı da 1 sayı farkla kazandıklarını hatırlatarak, "Sayılar önemli değil; önemli olan kazanmaktır." dedi.

Beko Basketbol Ligi play-off final serisinin ikinci maçında Galatasaray Liv Hospital'ı 74 - 73 yenen Fenerbahçe Ülker'de başantrenör Zeljko Obradovic, "İlk maçın sonunda play-off her maçının ayrı olacağını söylemiştim. Bugün de öyle oldu. Galatasaray Liv Hospital, çok agresif başladı. Saygı değer bir takım. Sahaya her şeylerini koydular. İlk çeyreğin sonunda 18 sayı attılar biz de 2 faulle bitirdik. Ve hiç savunma yoktu. Sadece Galatasaraylı oyuncuların sayı atmasını izlemiş olduk. 40 dakika boyunca bizim için zor bir mücadele oldu. 6 dakika kala 8 sayı öndelerdi. Bir şekilde biz kenidimiz toparladık kazanmasını başardık. Bir önceki maçı 19 sayıyla bunu da 1 sayı farkla kazandık. Sayılar önemli değil; önemli olan kazanmaktır." diye konuştu.

Abdi İpekçi Spor Salonu'na gideceklerini hatırlatan Obradovic, her iki takımın da birbirini çok iyi tanıdığını belirtti. Ergin Ataman'ın şampiyonluk iddiasının sorulması üzerine Zeljko Obradovic, "Herkes her şeyi düşünmekte serbest. Tabii ki düşünebilir. Çok güçlü bir takımı var, çok iyi bir antrenör; ama sonuçta şampiyonu 2 hafta içinde göreceğiz." cevabını verdi.

Fenerbahçe Ülkerli basketbolcu Luka Zoric ise "İkinci maçımız çok zor oldu. Önemli olan 2 - 0 yapmaktı bunu başardık. Saha avantajımızı kullandık. Bu akşamı unutup bir sonraki maçı düşünmemiz gerekiyor." ifadelerini kullandı.

GALATASARAY LİV HOSPİTALLI BASKETBOLCU GÜLER: BU MAÇI SONUNA KADAR HAK ETTİK

Galatasaray Liv Hospitallı basketbolcu Sinan Güler de maçı kendilerinin hak ettiğini söyledi.

Sinan Güler, şöyle konuştu: "Bence istatistiğin genel olarak gösterdiğinden de yola çıkarak maçın her şeyinde üstün bir basketbol oynadığımızı düşünüyorum. Fenerbahçe Ülker'i böyle bir atmosferde yenmek istiyorsak 40 dakika boyunca istikrarlı bir şekilde iyi basketbol oynamak zorundaydık. Şahsi fikrim biz bu maçı sonuna kadar hak ettik. Son 4 saniyede atmosferin etkisine hakemlerin de girerek böyle bir sonuçla karşılaştık. Ama seri sadece 2 - 0 oldu. Daha kendi sahamızda 2 maç daha oynayacağız. Galatasaraylı taraftarların ortaya koyacağı atmosferle, 2 - 2 olarak buraya geleceğimizi umuyorum."

Hakemlerle ilgili bir soru üzerine Sinan Güler, "Oyuncu olarak böyle bir yorum yapmam uygun olmaz. Tek beklediğimiz hakem ekibinden aynı davranışları görmek. Eşit saygı göstermeleri gerekiyor iki tarafa da. Bana gösterilen tepkiyle başka oyuncuların gösterdiği tepkiye karşı fark oluyor. Ben babamdan, ağabeylerimden öğrendiklerimi sorguluyorum. Bazen hakemler bazı şeyleri kaçırabilir. Tepkilere objektif şekilde bakılmasından yanayım." cevabını verdi. CİHAN

Yorumlar