Zarar açıklandı; 5.2 milyon Euro!

İtalya'nın başkenti Roma'ya iki hafta önce bir futbol karşılaşması için gelen Hollandalı taraftarların kentteki kültür varlıklarına verdikleri zararın 5,2 milyon avro olduğu söylendi.

Google Haberlere Abone ol
Zarar açıklandı; 5.2 milyon Euro!
İtalya'nın başkenti Roma'ya iki hafta önce bir futbol karşılaşması için gelen Hollandalı taraftarların kentteki kültür varlıklarına verdikleri zararın 5,2 milyon avro bulunduğu söylendi.

İtalyan basınında yer piyasa haberlerde, Roma ile Feyenoord arasındaki UEFA Avrupa Ligi 2. tur ilk maçı öncesinde şehir merkezinde Hollandalı taraftarların taşkınlığının ücretinin saptama edildiği yer aldı. Hasar-tespit raporlarını açıklayan Roma Kültür Varlıkları Sorumlusu Claudio Parisi Presicce, 'Feyenoord taraftarlarının Roma’da halk idaresine verdikleri zarara ait hasar-tespit raporunu tamamladık. Feyenoord taraftarlarının, Roma’da yol açtıkları hasar, takribî 5,2 milyon avro tutarında' ifadelerini kullandı.

Hollandalı taraftarların taşkınlıkları esnasında maksimum ziyan gören nokta bulunan ve henüz eylül ayında kocaman yenileme geçiren meşhur İspanyol Merdivenleri’nin karşısındaki çağının meşhur İtalyan heykeltraşı Bernini sebebi ile yapılan Barcaccia çeşmesindeki hasarın 75 bin avro bulunduğu anlatım edildi. Barcaccia çeşmesinin gördüğü ziyan itibariyle 1,2 milyon avroluk paha kaybına da uğradığı aktarıldı.

Presicce, maçtan bir gün öncelikle ve maç günü birtakım esnafın dükkanlarını çıkan vakalar sebebi ile zorla kapatmak mecburiyetinde kaldığını, bunun da kendi çıkardıkları 5,2 milyon avroluk hasara ek olarak, 3 milyon avroluk bir gelir kaybına yol açtığını bildirdi.

İtalyan basınında yer piyasa başka haberlerde, Hollanda’nın Zwolle kentinde bir okulun öğrencilerin kendi aralarında Roma’ya dayanışmalarını göstermek için topladıkları paraları sembolik bir jest şekilde verecekleri söylendi. Yine

Hollanda’da 'Pardon Roma' isimli bir girişimin 11 bin avro, Amsterdam’da ise 'Biz de Romalıyız' ismi altında başlatılan girişimin destek amaçlı 6 bin avro topladığı kaydedildi.

AA

Kaynak: FANATİK

Yorumlar