Zalgiris Kaunas'a 65-63 kaybeden Anadolu Efes turu ateşe attı

Turkish Airlines Euroleague'de Anadolu Efes, 16 bin kişi önünde Zalgiris Kaunas'ı dördüncü çeyrekte sadece 3 sayıda tutmasına rağmen son topu değerlendiremeyince sahadan 65-63 yenik ayrıldı.

Google Haberlere Abone ol
Zalgiris Kaunas'a 65-63 kaybeden Anadolu Efes turu ateşe attı

Turkish Airlines Euroleague'de Anadolu Efes, 16 bin kişi önünde Zalgiris Kaunas'ı dördüncü çeyrekte sadece 3 sayıda tutmasına rağmen son topu değerlendiremeyince sahadan 65-63 yenik ayrıldı. Temsilcimiz son maçta namağlup Real'i yenerse yoluna devam edecek.

Ev sahibi takımda Dentmon 23 sayıyla sahanın yıldızı oldu. Javtokas 11 ve Vecvagars da 10 sayı üretti. Anadolu Efes'te ise Semih Erden 14 sayı-13 ribaundla oynarken, Semih'e Scotty Hopson da 13 sayıyla eşlik etti.

Bu sonuçla Anadolu Efes, grubundaki dokuzuncu maçında beşinci yenilgisini aldı. Anadolu Efes'in gruptan çıkması için evinde oynayacağı Real Madrid maçını kazanması gerekiyor. Mağlubiyet halinde ise diğer karşılaşmaların sonuçları beklenecek.

Karşılaşmaya hızlı başlayan ev sahibi takım Justin Dentmon'ın sayılarıyla 5. dakikayı 12-5 geçti. Televizyon molasının ardından Planicic, Dragicevic ve Semih Erden'le farkı eriten temsilcimiz Hopson'la 10-0'lık bir seri yakaladı ve skorda öne geçti. İlk çeyrek 16-16 sona erdi.

İkinci çeyrekte farkı 6 sayıya kadar çıkartan Anadolu Efes, rakibinin çembere yakın bölgelerden skor üretmesine engel olamadı. Pocius ve Dentmon'ın sayılarına Hopson ile yanıt veren Efes, soyunma odasına 36-34 önde girdi.

Üçüncü çeyreğe Vasileiadis'in sayılarıyla başlayan Efes'e Zalgiris Kaunas 8-0'lık seriyle yanıt verdi. Hopson ve Semih'in sayıları Anadolu Efes'e nefes aldırırken, Javtokas ve Dentmon ile ev sahibi takım skoru tekrardan lehine çevirdi. Temsilcimize sadece 1 sayı atma şansı tanıyan Zalgiris 10 sayı üretince fark çift hanelere taşındı ve üçüncü periyot 62-52 sona erdi.

Final periyodunda Savanovic ve Semih Erden ile sayılar bulan konuk takım Planicic'le farkı eritmeye devam etti. 6 dakikada Zalgiris sadece 2 sayı atarken, 8-2'lik seriyle son 4 dakikaya 64-60 girildi. Semih ile farkı ikiye indiren Efes, iyi savunma yapmasına rağmen hücumlardan boş dönünce skor değişmedi. Son 10 saniyede taktik faullerden serbest atış çizgisine giden Zalgiris, Dentmon ile 2'de 1 attı ve skor 65-62'ye geldi. Gordon'la skoru 65-63'e getiren Efes, hücuma çıkan rakibinden topu kaptı ama Dusko Savanovic'in üç sayılık atışında basketi bulamayınca temsilcimiz sahadan 65-63 mağlup ayrıldı.
CİHAN

Yorumlar