Zabıta güreşçi, dünya şampiyonasına hazırlanıyor

- Milas'ta zabıta memuru Erkan Uysal, geçen yıl dördüncü bitirdiği Veteranlar Dünya Güreş Şampiyonası'nda bu yıl altın madalya kazanmak istiyor

Google Haberlere Abone ol
Zabıta güreşçi, dünya şampiyonasına hazırlanıyor


MUĞLA (AA) - Muğla'nın Milas ilçesinde zabıta memuru olarak görev yapan Erkan Uysal (45), 2015'te dördüncü olarak tamamladığı Veteranlar Dünya Güreş Şampiyonası'nda bu yıl altın madalya kazanmak istiyor.

Mesai bitiminin ardından zabıta üniformasını çıkarıp güreş mayosuyla ormanlık alan ve Mehmet Güçlü Güreş Eğitim Merkezi sahasında antrenmanlarını sürdüren Uysal, 6-10 Ekim tarihlerinde Polonya'nın Walbrzych kentinde düzenlenecek Veteranlar Dünya Güreş Şampiyonası'na hazırlanıyor.

Uysal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 27 yıldan bu yana güreş sporuyla ilgilendiğini söyledi. Yunanistan'ın başkenti Atina'da 2015 yılında gerçekleştirilen şampiyonada 76 kiloda dördüncülük elde ettikten sonra, altın madalya için hırslandığını kaydeden Uysal, "Dünya dördüncülüğü önemli bir başarı ancak 'Neden birinci olmayayım' diye düşündüm ve yeniden hazırlıklara başladım. Ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyorum. Bu kez hedefim altın madalyayla dönmek." diye konuştu.

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat da başarılı bir personel olan Uysal'ın başarılı bir sporcu olmasının da kendilerini mutlu ettiğini kaydetti. İlçedeki güreş eğitim merkezinde çok sayıda güreşçi yetiştirildiğini dile getiren Tokat, "Erkan hem belediyemizin bir personeli olması hem de başarılı bir sporcu olması nedeniyle gurur kaynağımız. Sporcumuza şampiyonada başarılar diliyorum." diye konuştu.


Yorumlar