Yüzücüler Türkiye'ye döndü

- Fransa'da düzenlenen Dünya Gençler Paletli Yüzme Şampiyonası'nda 1 altın, 3 bronz madalya kazanan Türk Milli Takımı Atatürk Havalimanı'nda coşkuyla karşılandı

Google Haberlere Abone ol
Yüzücüler Türkiye'ye döndü


İSTANBUL (AA) - Fransa'da düzenlenen Dünya Gençler Paletli Yüzme Şampiyonası'nda bir altın, 3 bronz madalya alan Türk Milli Takımı, yurda döndü.

Takım halinde 33. ülke arasında 6. sırada yer alan milli sporcuları, Atatürk Havalimanı'nda aileleri ve arkadaşları coşkuyla karşıladı.

Şampiyonada Ömer Faruk Saydam 100 metre su üstünde dünya şampiyonluğunu elde etti. Ömer Faruk, 50 metre su üstü ve 50 metre dipte de dünya üçüncüsü oldu. Muhammet Emin Bay ise 6 bin metre açık su yarışında dünya üçüncülüğünü kazandı.

Paletli Yüzme Milli Takım Antrenörü Reşit Çevir, gazetecilere yaptığı açıklamada madalya kazanan sporcuları tebrik ederken başarıların devamını getirmek istediklerini kaydetti.

Fransa'da dünya şampiyonluğu elde eden Ömer Faruk Saydam ise bütün yıl çalışmanın emeğini aldığını vurgulayarak, "Günde 3 antrenmanım oluyordu. Çok az uyuyordum. Çok fazla çalışmamız gerekiyordu. Bundan sonraki hedefim Türkiye'deki rekorlarımı geliştirip dünya çapında büyükler şampiyonasında da derece yapmaktır. Çalışmamızın karşılığını aldık. Türkiye'de bu sporu geliştirmemiz için çok çalışmamız lazım." ifadelerini kullandı.

Yorumlar