Yunus Mallı kararsız

Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) takımlarından Mainz 05'te forma giyen Türk asıllı oyuncu Yunus Mallı, milli takım seçme konusunda henüz karar vermediğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Yunus Mallı kararsız
Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) takımlarından Mainz 05'te forma giyen Türk asıllı oyuncu Yunus Mallı, ulusal takım seçme meselesinde henüz karar vermediğini söyledi.

Sezon sonunda Mainz ile sözleşmesi bitecek Yunus Mallı, hedefleri, Bundesliga’dan Süper Lig’e giden futbolcular, Beşiktaş’ın Avrupa Ligi’nde gösterdiği performans ve ulusal takım seçimine ait değerlendirmelerde bulundu.

Sezonun başında forma şansı bulamamasına karşın geçen aralık ayından beri ilk 11’de oynama fırsatı yakaladığını belirten Mallı, 'Bu sayede özgüvenim arttı. Sezonun ikinci yarısında 6 maçta 4 gol attım ve çıkışımı sürdüreceğim' dedi.

Mallı, sezon sonunda Mainz’ın ligde kalması için çabalayacağını ve ligdeki heyecanın sezon sonuna kadar süreceğine inandığını vurguladı.

Genç futbolcu, kulübüyle sözleşmesinin sezon sonunda biteceğini hatırlatarak, 'Gelecek sezon nerede oynayacağım belirgin değil. Bundesliga’da kendimi iyi hissediyorum. Bundesliga ve İngiltere Premier Lig dünyanın en iyileri. O sebepten dolayı burada devamlı oynamak istersin. Benim asıl hedefim de bu' diye konuştu.

'Türkiye’den teklifler aldım'

Mallı, Türkiye ve Bundesliga’dan kimi takımlardan teklifler aldığını belirterek, 'Görüşmeler devam ediyor. Ailem ve menajerimle bunları değerlendireceğiz. Her şeye açığız. İstişare ederek kararımızı vereceğiz. Transfer durumum, alacağımız karara kıyasla birkaç hafta içerisinde netleşecek' ifadesini kullandı.

'Milli takım meselesinde henüz karar vermedim'

Milli kurda daha öncelikle Almanya 21 Yaş Altı Takımı’nda oynadığını hatırlatan ulusal futbolcu, Türkiye’den de kendisine ulusal olması anlamında istek geldiğini, bu konu ile ilgili henüz son kararını vermediğini açıkladı.

Almanya Teknik Direktörü Joachim Löw ve Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ile bu konu ile ilgili henüz görüşmediğini belirten Mallı, 'Türk yetkililer, bana daha öncelikle 21 ıslak altı ulusal takım için çağrıda bulundu. O süre

Almanya’nın 21 Yaş Altı Milli Takımı’ndaydım. O yaşlarda Almanya’dan Türkiye’ye geçmeyi mantıklı bulmadığım için teklifi kabul etmedim. Yetkililerle ileride yine görüşmek üzere ayrıldık' ifadelerini kullandı.

'Mesut Özil ile kıyaslanmaktan huzursuz olmuyorum'

Alman basınında Mesut Özil ile kıyaslanmasından huzursuz olmadığını kaydeden 23 yaşındaki futbolcu, amacının gelişerek kendi oyun tarzını oluşturmak olduğunu, misal aldığı hususi bir futbolcu bulunmadığını söyledi.

Spor Toto Süper Lig’i takip ettiğini belirten Mallı, 'Trabzon’da Özer Hurmacı oynuyor. Onunla iyi arkadaşız. Trabzon maçlarının özetlerini görmeye çalışıyorum. Vaktim olduğunda derbi maçlarını da izliyorum' dedi.

Süper Lig ile Bundesliga içerisinde tempo ve taktiksel sebebi ile farklılar olduğunu izah eden Mallı, Süper Lig’i izlemekten coşku duyduğunu ve Türk takımlarının gelecekte Avrupa arenasında daha muvaffakiyetli olabileceğini vurguladı.

'İnşallah Beşiktaş Avrupa Ligi kupasını alır'

Bundesliga’dan çok sayıda oyuncunun Türkiye’ye gittiğini hatırlatan Mallı, 'Bundesliga’dan Türkiye’ye giden oyuncular muvaffakiyetli oluyor. Ligler arasındaki düzey farkı da bu konu ile ilgili tesirli olabilir. Mehmet Ekici Trabzon’da en ciddi futbolcu. Tolgay Arslan da öyle. Olcay Şahan ulusal takım oyuncusu oldu. Hepsi de Türkiye’de çıkış yaşıyor. Onlar için seviniyorum. Almanya’da yetiştikleri için onları takip ediyorum' halinde konuştu.

Beşiktaş’ın Avrupa Ligi’nde başarısını da değerlendiren Mallı, 'Beşiktaş’ın Liverpool’u kazandıği maçı arkadaşlarla izledim. Türk şekilde sevindik. Beşiktaş’ın tur atlaması Türkiye için önemli. İnşallah birkaç tur daha atlarlar ve Avrupa Ligi kupasını alırlar' değerlendirmesini yaptı.

AA

Kaynak: FANATİK

Yorumlar