Yunanistan'da 2'nci tur coşkusu yaşanıyor

2014 Dünya Kupası C Grubu'nda mücadele eden Yunanistan'ın son dakika golü ile Fildişi Sahilleri'ni 2-1 mağlup ederek tarihinde ilk defa ikinci tura kalması ülkede büyük sevinçle karşılandı. Yunanistan, ikinci turda pazar günü Kosta Rika ile...

Google Haberlere Abone ol
Yunanistan'da 2'nci tur coşkusu yaşanıyor

2014 Dünya Kupası C Grubu'nda mücadele eden Yunanistan'ın son dakika golü ile Fildişi Sahilleri'ni 2-1 mağlup ederek tarihinde ilk defa ikinci tura kalması ülkede büyük sevinçle karşılandı. Yunanistan, ikinci turda pazar günü Kosta Rika ile çeyrek final mücadelesine çıkacak.

Yunanistan Milli Futbol Takımı'nın 2014 Brezilya Dünya Kupası'nda ilk 16 takım arasına kalması sonrası tebrik mesajları yağdı. Yunanistan Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas ve Başbakan Antonis Samaras, Yunanistan Milli Takımı'na birer kutlama mesajı gönderdi.

Milli Futbol Takımı'nın bir kez daha Yunanları mutlu ettiklerini vurgulayan Başbakan Samaras, "Zaferiniz, tüm Yunanistan'ı mutluluğa boğdu. Kararlılığınız ve takım ruhunuz, bütün hepimize örnektir." ifadelerini kullandı.

Ana muhalafet Radikal Sol Koalisyon (SYRIZA) lideri Aleksis Tsipras da bir kutlama mesajı yayınladı.

YUNAN FUTBOLCULARIN MAÇ YORUMLARI

Yunanistan'ı 1-0 öne geçiren Andreas Samaris, karşılaşmada bütün takım arkadaşlarının elinden gelen çabayı gösterdiğini belirterek, "Tarih yazdık. Hakkımızdı." ifadelerini kullandı.

Takım kaptanı Yorgos Karagounis ise "Bunu istiyorduk. Hedefimiz bir üst tura çıkmaktı. Bunu başardık. Daha iyiydik." dedi.

Son dakikaya kadar yaşadıkları sıkıntılara dikkat çeken Karagounis, "Zoru başarmak daha tatlı." ifadelerini kullandı.

Yunanistan'ı galibiyete taşıyan penaltı atışı sırasında sırtını kaleye dönen Sokratis Papastathopoulos, "Ne istediğimizi biliyorduk. Hayatta hak ettiğini Tanrı veriyor. Çok haklı olarak ikinci tura geçiyoruz." şeklinde görüş belirtirken, başarılı forvet Dimitris Salpigidis ise "Futbolcunun görevi, eleştirileri yalanlamaktır. Ancak ülkeleri için mücadele etmektir." yorumunda bulundu.

Portekizli Teknik Direktör Santos da "Yunanlara söylemek istediğim yollara çıkmalarıdır. Bu mutluluğu hak ediyorlar. Üç forvet ile maça çıkarak haklı olduğumuz görüldü." dedi.

Yunanistan Futbol Federasyonu Başkanı Yorgos Sarris ise "Yunan milli takımı, Yunan ruhunun ne anlama geldiğini gösterdi." şeklinde konuştu.

YUNANİSTAN'IN KASASI DOLDU

Bu arada Yunanistan, bir üst tura kalarak 17 milyon Euro'yu garantiledi. 2014 Dünya Kupası'na katılma karşılığında 8 milyon Euro'yu kasasına koyacak olan Yunanistan Futbol Federasyonu, ikinci tur başarısı karşılığında da ilave 9 milyon Euro alacak. Yunanistan'ın çeyrek finale çıkarsa bu defa fazladan 14 milyon Euro daha kazanacak.

Yunanistan, ikinci turda Pazar günü Kosta Rika ile çeyrek final mücadelesine çıkacak.

CİHAN

Yorumlar