'Yüce Atatürk' tişörtü olayında hakaret iddiasıyla Çakar'a dava

Fethiyespor Kulübü ve Başkanı, ‘Yüce Atatürk’ yazılı tişörtle maça çıktıkları için kendilerine hakaret ettiği gerekçesiyle Ahmet Çakar hakkında tazminat davası açtı.

Google Haberlere Abone ol
'Yüce Atatürk' tişörtü olayında hakaret iddiasıyla Çakar'a dava

Fethiyespor Kulübü ve Başkanı, ‘Yüce Atatürk’ yazılı tişörtle maça çıktıkları için kendilerine hakaret ettiği gerekçesiyle Ahmet Çakar hakkında tazminat davası açtı.

Fethiyespor’un oyuncularının ‘Yüce Atatürk’ yazılı tişörtle maça çıkmaları tartışma konusu olmuştu. Kulüp ve başkan İsmail Öztürk, Ahmet Çakar hakkında tazminat davası açtı. Avukat Nuray Ünal, dava dilekçesini İstanbul Adalet Sarayı’nde nöbetçi asliye hukuk mahkemesine verdi.

Soruları cevaplayan avukat Ünal, Ahmet Çakar’ın Fethiyespor ve başkanı İsmail Öztürk’e ilişkin yaptığı hakaretler nedeniyle suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

Çakar’ın oyuncularının ‘Yüce Atatürk’ tişörtüyle sahaya çıkmasını provokasyon olarak değerlendirdiğini kendilerini de provokatör olarak ilan ettiğini belirten Ünal, "Oysaki Atatürk ulusal değerimizdir. Anasaya ile korunmuş bir isimdir. Bunu kullanmamız toplumun hangi kesimini provoke ettiğini hiç anlayamadık. Bu bize yönelmiş, Atatürk’ün porovokasyon unsuru olarak değerlendirilmesi bile bizim manevi şahsiyetimizi çok rencide etmiştir. Bize açıkça hakaret etmiştir." dedi.

Çakar’ın kendi yaptığı eleştirilerde hiçbir sınır tanımadan insanların kişilik haklarına ağır hakaretlerde bulunarak saldırdığını iddia eden Ünal, "Kedisini bundan men ediyoruz. Bu dava bunun için temsil olarak açılmış bir davadır." diye konuştu.

Söz konusu olayın yasal bulunduğu için kulübe ceza verilmediğini hatırlatan Ünal, "Kulüp adına ve başkan adına başvuru yaptık. Çünkü başkanımızı da ağır sözlerle eleştirdi. Kulübü eleştirdi. Bütün bir Fethiye’yi ‘yemişim Fethiye’yi’ diyerek, ‘inşallah küme düşerler’ diyerek aslında Fethiye’de yaşayan herkesin şahsiyetine ağır saldırıda bulundu." ifadelerini kullandı.

Ünal, 30 bin lira kulüp adına, 20 bin lira da başkan adına simgesel olarak manevi tazminat davası açtıklarını kaydetti.

Dilekçede, Ahmet Çakar'ın bir televizyon programında, 'provokasyon, provokatör, terbiyesizlik' gibi ifadeler kullanarak hakaret ettiği öne sürüldü. CİHAN

Yorumlar