"Yöneticilik, oyunculuktan çok daha zor"

- Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Üstündağ: "Benim oynadığım dönemdeki imkanlarla bugünkü imkanlar bir değil. Biz hiçbir zaman 4-5 yıldızlı otellerde kamp yapmadık" - "Bayanlar Avrupa Şampiyonası'nda yer aldığımız gruptan rahatlıkla çıkarız. Öncelikli hedef, gruptan birinci çıkmak ve çeyrek finali beklemek" - "A milli takımlarda antrenörlerin görev süreleri doldu. İlk yönetim kurulu toplantısında bu konu görüşülecek"

Google Haberlere Abone ol
"Yöneticilik, oyunculuktan çok daha zor"


ANKARA (AA) - GÖZDE ŞAHİN - Türkiye Voleybol Federasyonunun (TVF) yeni başkanı Mehmet Akif Üstündağ, "Yöneticilik, oyunculuktan çok daha zor. İşimin zor olduğunu biliyorum." dedi.

Ankara'da yapılan TVF 4. Olağan Genel Kurulunda, 129 oydan 128'ini alarak göreve getirilen, aynı zamanda eski bir milli voleybolcu ve antrenör olan Üstündağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oyunculuk yaptığı dönemlerden beri çok şeyin değiştiğini söyledi.

Voleybol oynadığı dönemdeki imkanlarla bugünkü imkanların aynı olmadığını anlatan Üstündağ, "Biz hiçbir zaman 4-5 yıldızlı otellerde kamp yapmadık. Misafirhanelerde kalıyorduk. Bugün federasyonun otelleri, tesisler, yatırımlar, yabancı sporcuların kalitesi konusunda çok büyük fark var. Avrupa, dünya yıldızları Türkiye'de forma giyiyor. Yöneticilik, oyunculuktan çok daha zor. İşimin zor olduğunu biliyorum. Bu yola çıktığımda da aynı şeyi söyledim." ifadelerini kullandı.

Azerbaycan ve Gürcistan'ın ortaklaşa organize edeceği 2017 Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye'nin yer aldığı C Grubu'nu değerlendiren Üstündağ, "Grupta Rusya, Bulgaristan ve Ukrayna ile mücadele edeceğiz. Gruptan rahatlıkla çıkarız. Bayanlar Avrupa Şampiyonası'nda öncelikli hedef, gruptan birinci çıkmak ve çeyrek finali beklemek." diye konuştu.

A milli takımlarda antrenörlerin sözleşmelerinin bittiğini anımsatan Üstündağ, "Antrenörlerin görev süreleri doldu. İlk yönetim kurulu toplantısında bu konu görüşülecek. Aynı ekiple devam edip etmeyeceğimiz belli değil. Bunun yönetim kurulunda görüşülmesini doğru bulduğumuz için erken bir karar vermek istemedik." değerlendirmesinde bulundu.


- "CEV takvimi bizi de sıkıntıya sokuyor"

Üstündağ, Türkiye'nin, hem Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) hem de Uluslararası Voleybol Federasyonları Birliğindeki (FIVB) ağırlığının her yıl arttığına dikkati çekti.

Üstündağ, "Eski federasyon başkanımız Özkan Mutlugil'in, FIVB Yönetim Kurulu Üyesi ve CEV Asbaşkanı olması, Türk voleyboluna çok olumlu katkı yapıyor. Ayrıca Türk takımları artık, CEV ve FIVB organizasyonlarının vazgeçilmez ekipleri arasında. Bunlar Türkiye'nin buralardaki ağırlığını artırıyor." diye konuştu.

CEV'in maç takvimini sürekli değiştirmesiyle ilgili sıkıntıların farkında olduklarını belirten Üstündağ, şunları kaydetti:

"CEV takvimi bizi de sıkıntıya sokuyor. Lig takviminin çok kısa olmasıyla ilgili şikayetlerimiz var. Son 4 yıla baktığımızda Dünya Kulüpler Şampiyonası'ndaki takvim sürekli değişti. Bir dönem lig bitiminde oynadılar, son iki yılda lig başlamadan oynadılar. Seneye değişme durumu söz konusu. Bu durum hepimizin başını döndürüyor. Bununla ilgili çalışma içindeyiz. Ocak ayından itibaren bu konular gündeme getirilecek ve bundan sonraki 4 yılın planlaması yapılacak. İnşallah oradan hepimizin arzu ettiği bir planlama çıkar."

Mehmet Akif Üstündağ, liglerdeki yabancı oyuncu konusuna da değinerek, yeni bir düzenlemeye gidilmeyeceğini, kulüplerin 3 artı 1 olan yabancı oyuncu kuralından memnun olduğunu söyledi.

Yorumlar