Yol Bisikleti Balkan Şampiyonası başladı

EDİRNE (AA) - Edirne'de valilik, belediye, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen Yol Bisikleti Balkan...

Google Haberlere Abone ol
Yol Bisikleti Balkan Şampiyonası başladı


EDİRNE (AA) - Edirne'de valilik, belediye, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen Yol Bisikleti Balkan Şampiyonası başladı.

Türkiye'nin yanı sıra Yunanistan, Bulgaristan, Makedonya, Moldova, Sırbistan ve Arnavutluk'tan şampiyonaya katılan 73 sporcu, Londra Asfaltı Caddesi'nde oluşturulan alandan start aldı.

Türkiye Bisiklet Federasyonu Merkez Hakem Komitesi Başkanı Şükrü Aydın, gazetecilere yaptığı açıklamada, yıldız erkek-bayan sporcuların 11 kilometre, genç erkek-bayan sporcuların ise 23 kilometrelik parkurda mücadele ettiğini söyledi.

Sporcuların start alanından ikişer dakika arayla çıkış yaptığını aktaran Aydın, "İlk günkü yarış ferdi mukavemet yarışıdır. Yarın yol yarışı yapılacak. Yol yarışımız Uzunköprü yolunda gerçekleştirilecek. Turnuvada ülkelerin milli takımları yarışıyor. Tüm sporculara başarılar diliyoruz." diye konuştu.

Edirne Bisiklet Kulübü (EBİS) Yönetim Kurulu Başkanı Sadi Çalışkan da bisiklet sporu açısından tarihi günlerden birinin yaşadığını ifade etti. Şampiyonanın geçen yıl da Edirne'de düzenlendiğini aktaran Çalışkan, "Bu şampiyona için Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'na hazırlık diyebiliriz. Önümüzdeki yıllarda Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu, Edirne'de düzenlenmeli diye düşünüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Şampiyona yarınki yarışın ardından sona erecek.



Yorumlar