Yılmaz Vural: Son vuruşları değerlendiremedik

Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Yılmaz Vural buluştukları toplarda son vuruşları değerlendiremeyince maçın golsüz sona erdiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Yılmaz Vural: Son vuruşları değerlendiremedik

Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Yılmaz Vural buluştukları toplarda son vuruşları değerlendiremeyince maçın golsüz sona erdiğini söyledi.

Vural, 0-0 biten Gaziantep Büyükşehir Belediye maçı sonrası yaptığı değerlendirmede, "Gönül isterdi ki buradan 3 puan ile ayrılalım. Fakat futbolda illa iyi oynayan kazanmıyor" diye konuştu.

Rakiplerinin çok enteresan bir oyun yapısının bulunduğunu anlatan Vural şunları söyledi: "4-1-2-1-2 diye bir sistemle oynuyor. Dolayısıyla dönüşümde biz buna eşleşelim diye şöyle bir tarzımız oldu. Rakip oynadığı tarzda bizde oynayalım. 4-1-2-1 diye eşleşme yapalım dedik. Bunda başarılı olamadık. Düşündüğümüz tarzı uygulayamadık. Bunu değiştirelim istedik. Bu kez eşleşmeyi 3-3-3-1 gibi bir tarz ile karşılık verelim istedik. 45 dakikamız böyle rakiple uğraşmakla geçti. Onlara posizyon vermeyelim derken kargaşa içinde kalemizde 2 posizyon gördük. İkinci devre biz tarzımızı değiştirdik. 4-4-3 tarzına döndük. Orta sahada göbeğinde oynayan oyuncularını bırakalım fakat bizimde iki kanadımız boş kaldı. Kenardan gelelim istedik. Hem Nduka hem sinan hemde Anıl ile hem Ali Tondoğan ile pozisyon bulalım değişliğine gidelim istedik. Bu takıma pozisyon zenginliği getirdi. Buluştuğumuz toplarla son vuruşları değerlendiremeyince maç 0-0 bitmiş oldu."

Mersin İdmanyurdu futbolcuları Nduka ve Anıl Karaer ise maçta kaybettikleri 2 puan için üzgün olduklarını dile getirdi.

'ÖZSOYLU: TAKTİK MAÇI GİBİ OLDU'

Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Vedat Özsoylu ise Mersin'e puan almak için geldiklerini söyledi. Konumlarının belli olduğunu ifade eden Özsoylu, "Maç ortada idi. İki takımda iyi oynamaya çalıştı. Birinci yarı 3 tane net pozisyon yakaladık. Fakat bir türlü gol olmadı. Onlarda pozisyonlar yakaladılar gol yapamadılar. Maç ortada idi, iyi mücadele oldu. Genelde taktik maçı gibi oldu. Orta sahada da iyi paslar yapıldı. Kenardan ortalara iyi şutlar oldu. Bir türlü golü bulamadık. Gol bulsa idik belki daha değişik olabilirdi. Onlarda gol bulsa idi daha değişik olabilirdi" diye konuştu.

Futbolculardan Erdal Güneş ve Sinan Özkan ise puan ve puanlar almaya geldiklerini ancak pozisyonları değerlendiremedikleri için 1 puan ile döndüklerini kaydetti.
CİHAN

Yorumlar