Yılmaz Vural: Mersin İdmanyurdu'nun yeri Süper Lig

Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Yılmaz Vural, takımı hak ettiği Süper Lig’e çıkarmak için ellerinden geleni yaptıklarını belirtti.

Google Haberlere Abone ol
Yılmaz Vural: Mersin İdmanyurdu'nun yeri Süper Lig

Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Yılmaz Vural, takımı hak ettiği Süper Lig’e çıkarmak için ellerinden geleni yaptıklarını belirtti.

Vural Macit Özcan tesislerinde basın toplantısı düzenleyen Vural, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor karşısında alınan 1 puanın küçümsenmemesi gerektiğini vurguladı. Kritik haftalarına girilirken alınacak her puanın altın değerinde olduğuna dikkat çeken Vural, son maçta istedikleri futbolu sahaya yansıtamadıklarını ifade etti.

Rakiplerinin beklediklerinden daha dirençli çıktığını anlatan Vural, "Bu bakımdan 1 puan kazandık diyebiliriz. Çok enteresan bir puan cetveli ile karşı karşıyayız. Bu bakımdan çok kritik bir döneme giriyoruz. Bundan sonraki haftalarda stresi kaldırabilen takımlar ayakta kalacak. Biz bu açıdan büyük bir avantaja sahibiz. Çünkü bu stresi bilen ve defalarca yaşayan futbolcu topluluğuna sahibiz. Onların da artık bu tecrübelerini sahaya yansıtma zamanı geldi. Ligin kritik haftalarına girilirken futbolcularıma güveniyorum.” ifadelerini kullandı.

PTT 1. Lig’in şampiyonluk adaylarından Balıkesirspor’un tecrübesizliği nedeniyle son haftalarda puan kayıpları yaşayacağını iddia eden Vural, ayrıca ligde bulunan tüm takımların sürpriz puan kayıplarıyla karşı karşıya kalabileceğine dikkat çekti. Bulundukları ligin üzerinde bir takıma sahip olduklarının altını çizen Vural, “Biz bu ligin takımı değiliz. PTT 1. Lig’de 20 bin seyirciye oynayacak bizden başka takım yok. Bu takımı hak ettiği yere ulaştırmak için elimizden geleni yapacağız. Ligin sonuna kadar alabildiğimiz kadar puan almaya çalışacağız. Süper Lig’e direkt çıkamasak bile play-offtan çıkmak için gayret göstereceğiz.” diye konuştu.

Takımın başında 3. haftasını geçirdiğini hatırlatan ve futbolcularının performansından memnun olduğunu kaydeden Vural, ligin kritik haftalarına girilirken basından ve taraftarlardan takıma sahip çıkmalarını istedi. Takımda, yönetimde ve kentte yeni bir sinerji oluşturduklarını ve şampiyonluk yolunda büyük umut aşıladıklarını vurgulayan Vural, “24 saat takımla ilgileniyoruz. Bu takım bu sene mutlaka öyle veya böyle Süper Lig’e çıkmalı.” dedi. Hafta sonu oynanacak 1461 Trabzon maçına da değinen Vural, kendilerini çok zor bir maçın beklediğini kaydetti.
CİHAN

Yorumlar