Yılmaz Vural: Hakkımı helal etmiyorum

Teknik Direktör Yılmaz Vural, Mersin İdmanyurdu'nun başkanı, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte futbolcularına hakkını helal etmediğini söyledi.Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin (TSYD) Levent'teki Merkez Binası'nda basın mensupları ile...

Google Haberlere Abone ol
Yılmaz Vural: Hakkımı helal etmiyorum

Teknik Direktör Yılmaz Vural, Mersin İdmanyurdu'nun başkanı, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte futbolcularına hakkını helal etmediğini söyledi.

Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin (TSYD) Levent'teki Merkez Binası'nda basın mensupları ile sohbet eden tecrübeli teknik adam, PTT 1. Lig play off final maçı öncesinde takımdan ayrılması ve sonrasında yaşananlar hakkında geniş bir bilgilendirme toplantısı yaptı.

Bugüne kadar Türkiye'de 23 takımda görev yaptığını hatırlatan Yılmaz Vural, "Birçok takımda çalıştım. Her zaman çalışma azmi ve hırsımı göstermişimdir. Zor durumda bulunan Mersin İdmanyurdu'ndan teklif gelince kabul ettim. Ancak bu süreç içinde hep futbolcuların 'Paramız ödenmezse antrenmana çıkmayız' tehdidi ile karşılaştım. Ben kendi kişisel çabalarımla oyuncuların paralarının ödenmesi için başkan, yönetim kurulu, vali, belediye başkanı ile görüşmeler yaptım. Final maçının oynanacağı tarihe kadar da futbolculara ciddi anlamda bir ödeme yaptırdım." diye konuştu.

En son yaşanan krizde futbolcuların final maçından önce yine, "Paralar ödenmezse antrenmana çıkmayız" dediğini kendilerine söylediğini ifade eden tecrübeli hoca, şöyle konuştu:

"Takım kaptanları Ali Tandoğan ve Nurullah Kaya gelip bana 'para verilmezse antrenmana katılmayacağız' dedi. 'Biz bu paraların bize ödeneceğine inanmıyoruz' şeklinde konuştular. Ben burada bu oyunculara yaptıklarının doğru olmadığını anlatmaya çalıştım. Ancak sonrasında aynı otelde bu defa kulübün çalışanları da antrenmana çıkmayız demeye başladılar.

Bunlar yaşanırken ben ve ekibim bir mizansel yapıp otelden ayrıldık. Ayrılırken yöneticilere bu sorunu çözün dedim. Ancak sonrasında yönetim eyvah hoca kaçık gitti demeye başladı. Hatta oyuncularıma da 'Hoca bizden alacaklarını istedi hakaret etti' demişler. Oyuncularda 'sezon başında takımın başında olan Hakan Kutlu bize final maçını oynatsın' demişler. Neden böyle davrandılar bilmiyorum.

Bu arada göğsümde sıkıntı oldu hemen apar topar muayene için İstanbul'a geldim. Sonrasında yönetim kurulu sözleşmemi fesih kararı almış. Paramı alamadığım için fesih kararı alındığı belirtiliyor. Ancak bu arada antrenmana çıkmayan oyuncuların ne olduysa sonradan antrenmana çıktığı benim için de antrenmanda olmadığım noterle tespit ettirilmiş. Arkamdan işler çevrilmiş. Bizim ekip olarak hiçbir zaman alacaklarımız ödenmezse kenti terk eder gideriz yaklaşımımız olmamıştır. Takımla final maçına çıkacak birisi neden böyle yapsın ki. Paramızı alamadığımız için kulübü yarıda bıraktığımız iddiası benim tarafımdan kabul edilemez."

TAKIMI KUTLUYORUM, AMA HAKKIMI HELAL ETMİYORUM

Spor Toto Süper Lig'e yükselen Mersin İdmanyurdu takımının oyuncularını ve yöneticilerini bu başarıdan dolayı kutladığını ifade eden tecrübeli hoca, "Ben futbolcularım paralarını alsınlar diye onların muhasebecileri gibi çalışmama rağmen arkamdan hançerlendim." diyerek sözlerini şöyle tamamladı:

"Final maçı sonrasında ismimi dahi ağzına almayan tüm futbolculara, ben canımla uğraşırken gerçekle ilgisi olmayan asılsız iddialarla sözleşmemi feshederek kamuoyuna yanlış bilgi veren başkan ve yönetim kurulu üyelerine hakkımı helal etmiyorum. Ben bu mesleğe devam edeceğim. İnşallah bu kişilerle aynı çatı altında bulunmak istemiyorum. Allah beni bu insanlarla tekrar karşılaştırmasın."

CİHAN

Yorumlar