Yılmaz Arslan: Hedefimiz olimpiyatlar

Büyük Bayanlar Güreş Milli Takımı Teknik Direktörü Yılmaz Arslan, Büyük Bayanlar Avrupa Güreş Şampiyonası'nda ilk 6 içinde yer almak istediklerini, asıl hedeflerinin ise 2016'da Brezilya'da yapılacak olimpiyatlar olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Yılmaz Arslan: Hedefimiz olimpiyatlar

Büyük Bayanlar Güreş Milli Takımı Teknik Direktörü Yılmaz Arslan, Büyük Bayanlar Avrupa Güreş Şampiyonası'nda ilk 6 içinde yer almak istediklerini, asıl hedeflerinin ise 2016'da Brezilya'da yapılacak olimpiyatlar olduğunu söyledi.

A Milli Bayan ve Serbest Güreş Milli Takımları, 1 - 6 Nisan tarihlerinde Finlandiya'nın Vantaa şehrinde yapılacak Büyükler Avrupa Güreş Şampiyonası, öncesinde bu ülkeye hareket etti.

Havaalanında açıklamalarda bulunan Büyük Bayanlar Milli Güreş Takımı Teknik Direktörü Yılmaz Arslan, bayan milli takımı olarak uluslararası arenada 3 bronz madalyalarının bulunduğunu kaydederek, "Bu bronz madalyalarını artık çoğaltmak ve final görmek istiyoruz. Bunların yanında da ilk 6'ya girerek Moskova'da yapılacak Avrupa kupasına katılmak hedefimiz. Çıtayı her geçen gün yükselteceğiz. Asıl hedefimiz de Rio'da yapılacak olan 2016 Olimpiyatları." ifadelerini kullandı.

60 kiloda madalya için mindere çıkacak milli güreşçi Hafize Şahin de "Federasyonumuzun bize sağladığı olanaklarla çok güzel bir kamp dönemi geçirdik. Teknik ekip ve federasyon olsun her zaman bizim yanımızdaydılar. Biz de bu özverinin sonucunda Finlandiya'dan madalya ile dönmek istiyoruz." şeklinde konuştu.

Hafize Şahin, 75 milyonun arkalarında olduğunu bilerek mindere çıktıklarını söyleyen Hafize Şahin, "Ülkemizi en güzel temsil etmek için yola koyulduk." diyerek sözlerini tamamladı.

SERBEST GÜREŞ MİLLİLER DE İDDİALI GİTTİ

Serbest Güreş Milli Takım sporcusu Taha Akgül ise "İyi bir hazırlık dönemi geçirdik. Hedefimiz bütün kilolarda madalya. Takım halinde de derece hedefliyoruz. Son iki senenin Avrupa şampiyonuyum. 3 kez Avrupa şampiyonu olup bir ilki başarmak istiyorum. Milletimiz dularını bekliyoruz." diye konuştu.

Büyük Bayanlar ve Serbest Güreş Milli Takımı, şu sporculardan oluşuyor:

Büyük Bayanlar Güreş Milli Takımı
Antrenörler: Şemsettin Yıldız, Zeynep Yıldırım Diri
Sporcular: 48 kilo: Sümeyye Sezer, 53 kilo: Burcu Kebiç, 55 kilo: Bediha Gün, 60 kilo: Hafize Şahin, 63 kilo: Buse Tosun, 69 kilo: Burcu Örskaya ve 75 kilo: Yasemin Adar

Serbest Güreş Milli Takımı
Teknik Direktör: Yüksel Şanlı
Antrenörler: Adem Bereket, Nasrullah Baysal, Abdullah Çakmar
Sporcular: 57 kilo: Sezer Akgül, 61 kilo: Recep Münir Aktaş, 65 kilo: Servet Coşkun, 70 kilo: Yakup Gör, 74 kilo: Soner Demirtaş, 86 kilo: Fırat Binici, 97 kilo: Rıza Yıldırım ve 125 kilo: Taha Akgül.
CİHAN

Yorumlar