Yıldırım: Fenerbahçe'yi ligden çekmek benim elimde değil

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve Asbaşkan Deniz Tolga Aytöre ile Genel Sekreter Mahmut Uslu, CNNTürk'te katıldıkları canlı yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Yıldırım: Fenerbahçe'yi ligden çekmek benim elimde değil

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve Asbaşkan Deniz Tolga Aytöre ile Genel Sekreter Mahmut Uslu, CNNTürk'te katıldıkları canlı yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Başkan Aziz Yıldırım, yaşanan olaylar, Sivasspor ile oynanan son lig maçında yaşanan hakem hatalarını da değerlendirdi.

Başkan Aziz Yıldırım, programın sunucusu gazeteci Ahmet Hakan'ın 'Fenerbahçe'yi ligden çekecek misiniz?' sorusuna verdiği cevapta, "Benim öyle bir yetkim yok. Ama Fenerbahçe taraftarının böyle bir kararı var. Bu kararı genel kurul alır. Böyle bir yetkim yok benim. Biz bu işten aklanacağız." diye konuştu.

Başkan Aziz Yıldırım'ın "Atatürkçüyüz, Laikiz, Atatürk İlke ve İnkılapları'na bağlıyız." demesi üzerine ise Ahmet Hakan'ın, 'Atatürkçü olduğunuz için mi bu operasyon yapıldı?' sorusuna ise Yıldırım, "Askere yakın olmamdan dolayı. Askere Atatürkçü olduğu için operasyon yapıldıysa bana da onun için yapıldı. Hiçbirimizin tekelinde değil Atatürkçülük. Hepimiz bu ilkelere uygun olarak yaşadık. Bundan dolayı bana operasyon yapıldığını söylemem doğru olmaz. Askere yakınlığımdan dolayı beni Ergenekon'a çekmeye çalıştılar. Ama başaramadılar." diye cevap verdi.

"TRİBÜNDE GEZİ PARKI TEZAHÜRATLARI OLMASI NORMAL"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın UEFA Başkanı Micheal Platini'ye de söylediği 'Kişilerin yaptığı hataları ve işlediği suçlar yüzünden kurumlar cezalandırılmalı' söylemine de cevap veren Yıldırım, "Ben şike yapmışsam bunu Fenerbahçe için yaptım. Fenerbahçe de ceza alır bundan. Ama ben adil yargılanma istiyorum. Hem kulübün, başkanının hem de takımının başına bu denli şey gelip ayakta kalan bir kulüp yoktur. Biz dimdik ayaktayız." dedi.

Tribünden yapılan tezahüratlarla ilgili de konuşan Başkan Yıldırım, "Gezi Parkı ile ilgili tezahürat yapılıyor. Bunlar olabilir, gayet doğal bu yönde tezahüratlar olması. Ben seçim kararı aldım istifa diye bağırıyorlar. Bunlar olabilir. İnsanları AKP ile karşı karşıya getiriyorlar. Vali alıyor amigoları toplantı yapıyor. Onlara biletler dağıtıyorlar. Eski spor bakanı Suat Kılıç amigolarla biraraya geliyor, onları dinliyor. Bize gelen ve soran yok. Bu yanlış. Sizin muhatabınız yönetim. Siz küfür ve hakarek ile ilgili şeylere karşı çıkabilirsiniz. Bunun önlenmesi için de kulüp yönetimleriyle görüşürsünüz." ifadelerini kullandı.

Yargıtay kararı infazı ile birlikte başkanlığının düşeceğinin hatırlatılarak, 'Veliahtınız kim, Ali Koç mu?' sorusuna ise Başkan Aziz Yıldırım, "Burası padişahlık sistemi ile yürütülen bir kulüp değil. Ali Koç olabilir, başka arkadaş da olabilir. Bir başkası gelir o olur. Bunun kararını genel kurul verir." diye cevap verdi.

"YUNUS YILDIRIM'IN YETENEKSİZ OLDUĞUNU KABUL EDİYOR MUSUNUZ"

Spor Toto Süper Lig'in 20. haftasında Sivasspor ile deplasmanda oynanan maçta yaşanan hakem hataları ve alınan 2-0'lık yenilginin ardından hakem Yunus Yıldırım'ı çok ağır eleştirdiği hatırlatılan Aziz Yıldırım'a 'Bir daha olursa affetmem dediniz. Bu ne demek?' diye soran Ahmet Hakan'a başkan Aziz Yıldırım, şöyle cevap verdi:

"Siz Yunus Yıldırım'ın yeteneksiz olduğunu kabul ediyor musunuz? Bu arkadaş 2010 yılında Fenerbahçe tarihinde bir değişiklik yaptı. Biz 2010'da Trabzon'la evimizde maç yaptık. 1-0 öndeydik. Orta sahada bir faul oldu ama Trabzonsporlular topu durdurmadan oyunu başlattılar ve oradan da gol oldu, kural gereği oyunu durdurmadı, gol yedik. Sonra da şanssızlık oldu gol atamadık ve bizi şampiyonluktan etti. Sivasspor maçında da yine bizi şampiyonluktan etmek için bir hamle yaptı. Bu kadar kişilerin emekleri bir düdükle mi heba olacak. Hakemler de yetenekli olacak ve gereği yapılacak. O zaman gelmesin bizim stada. Onları idare edenlere de söylüyorum. Verse penaltıyı ben gol atacağım, oyuncum da atılmayacak. 7 puan öndeyiz zaten, rahat rahat gideceğiz."
CİHAN

Yorumlar