Yıldırım Demirören: Yeni sezonda yabancı sayısı 5+3 olacak

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, yeni sezonda yabancı oyuncu sayısının 5+3 olacağını açıkladı.    Yıldırım Demirören, TFF’nin İstinya’deki binasında gerçekleştirdikleri yönetim...

Google Haberlere Abone ol
Yıldırım Demirören: Yeni sezonda yabancı sayısı 5+3 olacak

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, yeni sezonda yabancı oyuncu sayısının 5+3 olacağını açıkladı.

    Yıldırım Demirören, TFF’nin İstinya’deki binasında gerçekleştirdikleri yönetim kurulunun ardından karara bağladıkları gündem maddeleriyle ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

    Demirören, “Bugün konuşmak çok zor. Büyük felakette şehit olan vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet dilemek istiyoruz. Yaraların sarılması için biz de bazı kararlar aldık. Öncelikle TFF Süper Kupa Finali 15-16 Ağustos’ta Manisa da oynanacak ve gelirler Soma’da ihtiyaç sahiplerine verilecek. Ayrıca federasyonumuz olarak da valilik vasıtasıyla 5 Milyon Lira bir bağış yapacağız. Pazartesi sabah Fatih Hoca ile birlikte A Milli Takım ve federasyon olarak Soma’ya ziyarete gideceğiz.”dedi.

    TFF Başkanı ayrıca, hakemlerinde hafta sonu yapacakları maç ücretlerini bağışlayacağını belirterek, “MHK önderliğinde tüm hakemlerimiz hafta sonu oynanacak olan maç tazminatlarını bağışlayacak. Bu süreçte futbol ailesi olarak kenetlenen tüm birim ve kulüplere çok teşekkür ediyoruz.”diye konuştu.

YENİ SEZONDA 5+3 KURALI HAYATA GEÇECEK

Gelecek sezonda futbol kulüpleriyle ortak görüş olarak yabancı sisteminde değişikliğe gittiklerini ifade eden Başkan Demirören, gelecek sezon uygulanacak yabancı oyuncus sayısı konusunda şunları ifade etti:

    “Daha önce Federasyon Yönetim Kurulumuz yabancı kuralında bir karar aldı. Bize göre de bu karar doğruydu. Ama gördük ki genelde herkes 5+3 olarak sistemini istedi. Biz de bunu uygulayacağız.”

    Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, önümüzdeki sezon liglerin başlama ve sona erme tarihini verirken Türkiye Kupası finalinin oynanacağı şehri de açıkladı. Demirören, “Ligler 29-31 Ağustos haftası başlayacak. 31 Mayıs tarihinde ise sona erecek. Seneye ise Türkiye Kupası Finali Bursa’da oynanacak. Bu arada İstanbul’da oynanacak olan Samsunspor-Mersin İdman Yurdu final maçında ise Samsunspor’un sadece kadın ve çocuk taraftarlarının stada alınması söz konusu. Maalesef bu kural bizim yönetimimiz kararı değil. Bana göre yanlış bir uygulama. Play-Off ve Türkiye Kupası Finallerinde bu sistemi değiştireceğiz. Ama bu maç için bir şey yapamıyoruz. Yanlış bir uygulama fakat bir şey yapamıyoruz. Dediğim gibi ileride bu sistemi değiştireceğiz.”dedi.

PASSOLİG E-BİLET’İN BİR MARKASI

    Başkan Demirören son olarak, E-Bilet hakkında da yorumda bulunarak, “Mahkemenin verdiği gerekçeli karara bakarsanız tedbir kararının kaldırıldığını görürsünüz. Passolig E-Bilet’in bir markası. Kanunda E-Bilet sistemi varsa Passolig’de devam edecek.”diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar