Yıldırım Demirören: Çalışmalarımızın meyvesini almanının gururunu yaşıyoruz

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, göreve geldikleri günden bu yana kendisi ve arkadaşlarının Türk Futbolu'na hizmet adına yaptıkları yoğun çalışmanın meyvelerini almanın haklı gururunu yaşadıklarını söyledi.Ankara'da...

Google Haberlere Abone ol
Yıldırım Demirören: Çalışmalarımızın meyvesini almanının gururunu yaşıyoruz

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, göreve geldikleri günden bu yana kendisi ve arkadaşlarının Türk Futbolu'na hizmet adına yaptıkları yoğun çalışmanın meyvelerini almanın haklı gururunu yaşadıklarını söyledi.

Ankara'da düzenlenen TFF Olağan Genel Kurulu'nda açıklamalarda bulunan Başkan Demirören, "Göreve geldiğimiz günden bu yana ben ve arkadaşlarım Türk futboluna hizmet adına yaptığımız yoğun çalışmaların meyvelerini almanın haklı gururunu yaşıyoruz." dedi.

Başkan Demirören'in konuşma metni şöyle:

"Yönetim Kurulu'ndaki yol arkadaşlarım, Türkiye Futbol Federasyonu Genel Kurulu delegelerimiz, Basın mensupları, sevgili konuklar Türkiye Futbol Federasyonu'nun 2014 yılı Olağan Mali Genel Kurulu'na hoş geldiniz. 2013-2014 sezonu başarıyla tamamlandı. Saha içerisinde kaliteli ve çekişmeli bir futbolun ön plana çıktığı saha dışında şiddete karşı vermekte olduğumuz mücadelenin dozunu arttırdığımız bir futbol sezonu yaşadık. Şampiyon olan tüm kulüplerimizi kutluyorum. Sezon boyunca centilmen bir şekilde mücadele eden tüm kulüplerimize teşekkür ediyorum. Öncelikle göreve geldiğimiz günden bu yana ben ve arkadaşlarım Türk Futboluna hizmet adına yaptığımız yoğun çalışmaların meyvelerini almanın haklı gururunu yaşıyoruz.

Finansal anlamda tarihin en güçlü dönemini geçiren federasyon olarak ülkemizin her bölgesinde futbolun gelişimine katkı sağlayan bir yönetim anlayışını ilke edindik. Rakamlarla zamanınızı almak istemiyorum. Sizlere gönderdiğimiz Bütçe kitapçığını incelerseniz nereden nereye geldiğimizi çok net bir şekilde görebilirsiniz.

Ülke genelinde gidilmedik kulüp, gezilmedik tesis bırakmadık. PTT 1. Lig dahil olmak üzere 2. ve 3. Lig kulüplerine toplam 26 milyon liralık tesis yardımında bulunduk. Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde 21 çim sahayı futbolumuzun hizmetine kazandırdık.

Altyapıyı önemseyen ve geliştirmek isteyen kulüplerimize her zaman destek olduk. Altyapı oyuncularını oynatan kulüplerimize teşvik amaçlı maddi destek verdik. Bu uygulamayı yeni sezonda alt liglerimizde de yaygınlaştırıyoruz.

PTT 1. Lig Spor Toto 2. ve 3. Ligleri'mizde mücadele eden kulüplerimizin deplasman giderlerini karşılayarak ağır bir maddi yükten kurtardık. Yine aynı liglere yıllık 10 milyon TL tutarında ek sponsorluk geliri sağladık. Dönemimizde lisanslı futbolcu sayısı yüzde 18 artarak 270 bine ulaştı.

Değerli Dostlarım A Milli Takımımız, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in göreve gelişinden bu yana form grafiğini hızla yükseltiyor. Hazırlık maçlarını üst düzey bir motivasyonla oynayan ve FIFA sıralamasında da yükselişe geçen Milli Takımımızın mükemmel bir Avrupa Şampiyonası eleme performansı göstereceğine eminiz.

Onların başarısı için tüm imkanlarımızla yanlarındayız. Milli Takımımızı tüm Türkiye'nin etrafında birleştiği bir sevgi takımı olarak konumlandırmak için çalışıyoruz. En önemli hedefimiz her turnuvaya katılan başarıda sürekliliği yakalamış bir Milli Takımdır.

Süper Kupa'yı Manisa'da oynatma kararı aldık ve Soma'ya 5 milyon TL'lik bir yardımda bulunduk. Fenerbahçe ve Galatasaray kulüplerimizin oynayacağı Süper Kupa Finali'nin hasılatı da Soma'ya yardım için kullanılacak. Her iki kulübümüze bu özverili tutumlarından dolayı özellikle teşekkür etmek isterim. Bunun yanı sıra Soma'da bir futbol okulu açma sözü verdik, bu okulun yapımına da en kısa sürede başlayacağız.

Federasyonumuzun tarihi projelerinden biri de lobide maketini gördüğünüz tesislerdir. Spor Bakanlığımızın desteğini alarak yürüttüğümüz bu tesis projesi, ihtiyacı olan ve gerekli kriterleri yerine getiren tüm 2. ve 3. Lig kulüplerimizin hizmetine sunulacaktır.

Bir diğer önemli hedefimiz Beylerbeyi Tesisleri'ni Türk futboluna kazandırmaktır. Federasyonumuzun tüm idari birimlerini buraya taşımak istiyoruz. Bu sayede hem yılda 3 milyon TL'lik tasarruf sağlanacak hem de, Avrupa'nın 6. Büyük futbol ekonomisini yöneten Türkiye Futbol Federasyonu kira köşelerinden galerilerin marketlerin arasından sıyrılıp kendi binasına yerleşmiş olacak.

Sayın Başbakanımızın önerisiyle Spor Bakanlığımız ile ortak bir çalışma içerisine girdik. 2-3 yıl içinde Olimpiyat Stadı'nı yenileyip Milli Takımlar Stadı haline getirmek istiyoruz.

Türkiye Kupası cazip bir organizasyon haline geldi. Biten sezonunun yarattığı heyecanın devam etmesini umuyorum. Diğer yandan Kupa'nın gelir havuzunu büyütmek için önemli bir adım attık ve yeni ihaleyle yayın gelirlerini yüzde 22 oranında arttırdık. Federasyon bütçesinden final oynayan takımlara yüzde altmışa kırk oranıyla dağıtılacak, 5 milyon liralık bir ödül koyduk.

Federasyonumuz sponsorlarının destekleriyle büyümeye devam ediyor. Bu vesileyle yeni sponsorların Federasyon ailesine katıldığını gururla duyurmak isterim.

Sporda şiddetin önüne geçmek için göreve geldiğimiz günden bu yana ortaya koyduğumuz bir irade var ve bu iradenin sonuçlarını almak en büyük arzumuz. Özellikle çirkin ve kötü tezahürat konusunda geçtiğimiz sezon radikal önlemler aldık.

Bunun sonucunda çirkin ve kötü tezahüratın yüzde 70 oranında azaldığını belirtmek isterim. Kötü tezahüratı ve şiddeti bitirmek için her türlü önlemi alacağız.

Bu sezon E-Bilet uygulamasının da yardımıyla tribün kapatma cezalarını uygulamaya alıyoruz. Bu uygulama ile seyircisiz veya sadece kadın ve çocukların izlediği müsabakalar tarih oluyor.

E-Bilet konusunda ise Federasyon olarak öncü ve örnek bir yapı oluşturduk. Passolig dünyadaki emsallerinin üzerinde ve kulüplerimize şimdiden faydalar sağlamaya başlamış bir teknolojidir. Sizlerin ve sağduyulu taraftarların katkılarıyla yeni sezonda çok daha fazla faydalarını göreceğimize eminim

40 yıl aradan sonra Dünya Kupası'na hakemler, hatta yarı finali yöneten hakemler gönderen Federasyon Başkanı olma gururunu yaşadım. Cüneyt Çakır, Bahattin Duran ve Tarık Ongun'a teşekkür ederim.

Bu vesileyle böyle başarılı hakemlerin yetişmesi için büyük çaba gösteren Zekeriya Alp başkanlığındaki Merkez Hakem Kurulumuza ve bu güne kadar emeği geçen herkese teşekkür ederim. Hakemlikte yenilikleri yakından takip ediyoruz. Geçtiğimiz sezon 6. hakem uygulamasını ikinci uygulayan federasyon olmuştuk. Yeni sezon da ise kaybolan sprey uygulamasını Spor Toto Süper Lig'e getiriyoruz. Bu uygulamanın da büyük fayda sağlayacağını umuyorum.

Federasyonumuz açısından bir diğer önemli konu da, bu mali yıl içerisinde düzenlediğimiz U20 Dünya Kupası. En iyi şekilde ev sahipliği yaptığımız bu dev organizasyonu sorunsuz ve mali açıdan zarar etmeden tamamladık.

Türkiye Futbol Federasyonu mali açıdan en parlak dönemlerinden birini yaşamaktadır. Özellikle aktif biçimde uyguladığımız tasarruf sistemi sayesinde, büyük yatırımlara imza attığımız Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri gibi muazzam bir projeyi bitirdiğimiz bu yılı mali açıdan oldukça rahat bir şekilde tamamladık. 2012-2013'te 32 milyon lira kar eden Federasyonumuz bu mali yılı 31 milyon lira karla kapatmıştır. Bizim amacımız kar etmek değildir. Biz bu parayı yine futbola aktarıyoruz. Riva Tesisleri gibi müthiş projeler bu kaynaklarla inşa ediliyor.

Yönetim Kurulu'ndaki arkadaşlarımla 450 gün içerisinde dünya çapında bir tesisi tamamlamanın ve futbolumuzun hizmetine sunmanın gururunu yaşıyoruz. Bu tesiste tüm yaş gruplarındaki Milli takım futbolcularımız geleceğe hazırlanacak ve A Milli Takımımız, kendi tesislerinde kamp yapma olanağı bulacaktır. Bu proje yalnızca Türk sporunun en kapsamlı en modern, en iyisi değil dünyanın da sayılı alt yapı tesislerinden birisi olmuştur. Riva'daki tesisleşme hamlemizin ikinci ve daha büyük adımını da yakında atacağız. Hizmete açtığımız tesisin yanı başında 120 bin m2'lik bir alan federasyonumuzun kullanımına verilmiş bulunmaktadır. Bu alana Futbol Lisesi, sporcu sağlığı ile ilgili bir hastane ve antrenman salonu gibi yeni üniteler inşa edeceğiz. Kısacası 3-4 yıl içinde Riva Hasan Doğan Tesisleri'nin olduğu bölge bir Futbol Vadisi olacak.

Bu arada Riva'nın açılışı sırasında elimizde olmayan nedenlerden dolayı davetiyeleri geç giden ve açılışa katılamayan konuklarımız oldu. Açılış tarihindeki sorun nedeniyle yönetim kurulu yedek üyelerimize bile elimizde olmayan sebeplerden dolayı davetiyeleri geç gitti. Bu aksaklık nedeniyle gelemeyen bazı eski Başkanlar ve diğer tüm konuklarımızdan tek tek özür dilerim. Bir diğer önemli projemiz ise İstanbul'da düzenlemeyi planladığımız Uluslararası Spor Fuarı olacak.

Futbol Direktörümüz Fatih Terim'in önerisiyle projelendirdiğimiz ve geleneksel hale getirmek istediğimiz bu fuarda, dünyanın en önde gelen teknik adamları, hakem hocaları, spor hekimleri ve spor hukukçuları eğitim verecekler. Türk futbolunun gelişmesi için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Sizlerin destekleriyle futbolu ileriye taşımak için çaba gösteriyoruz. Futbolun sahada olduğu kadar saha dışında da bir takım oyunu olduğunu hiçbir zaman aklımızdan çıkartmıyoruz.

Devletimizin sporun tüm paydaşlarının, sponsorlarımızın ve her biri bu spora gönül veren futbolseverlerin destekleriyle futbolumuzun seviyesini arttırabiliriz. Önemli olan günü kurtarmak değil, geleceği planlamaktır. Kulüplerin veya bireylerin günlük çıkarları değil, Türk futbolunun ortak çıkarlarıdır. Bu hedef doğrultusunda kenetlenerek her türlü zorluğun üstesinden gelebiliriz.

Sözlerimi bitirmeden önce bu yoğun çalışma temposunda zaman ayırarak Riva Hasan Doğan Tesislerimizin açılışına teşrifleri ile bizleri onurlandıran Sayın Başbakanımıza tekrar teşekkür ediyor beni dinlediğiniz için sizleri saygı ve dostlukla selamlıyorum."

CİHAN

Yorumlar