YİBO Güreş Projesi ile güreş emin ellerde

- Türkiye Güreş Federasyonu, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında hazırlanan protokolle hayata geçirilen YİBO Güreş Projesi kapsamında 12 ildeki seçmelerde 210 genç branşa kazandırıldı - Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Aydın: - "Bugün attığımız bu adım aslında başta ülkemizin ve güreşin geleceğini belirliyor"

Google Haberlere Abone ol
YİBO Güreş Projesi ile güreş emin ellerde

ANKARA (AA) - Türkiye Güreş Federasyonu (TGF), Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) ve Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) arasında hazırlanan protokolle hayata geçirilen Yatılı İlköğretim Bölge Okulları (YİBO) Güreş Projesi kapsamında, 12 il ve 28 ilçede branşa sporcu kazandırmak için seçmeler başladı.

TGF Başkanı Musa Aydın yaptığı açıklamada, 12 ilde yapılan seçmelerde 210 gencin güreşe kazandırıldığını ifade ederek, "Bugün attığımız bu adım aslında başta ülkemizin ve güreşin geleceğini belirliyor." değerlendirmesinde bulundu.

Musa Aydın, "Yurdun her köşesinde elmas misali bulunmayı, keşfedilmeyi bekleyen çocuklar bu proje sayesinde yetişecek. Yeni Yaşar Doğu'lar YİBO’larda ortaya çıkacak. Geleceğimizin teminatı çocuklarımıza kazandıracağımız eğitimle ve yetenekle güzel bir geleceği ülkemize, milletimize ve onlara kazandırmak istedik. Bugün attığımız bu adım aslında başta ülkemizin ve güreşin geleceğini belirliyor. Bizler güreşi gözümüz arkada kalmadan gönül rahatlığıyla onlara emanet edeceğiz.” şeklinde görüş belirtti.

Seçmelerin uzman kadrolar tarafından titizlikle yapıldığını bildiren Aydın, şunları kaydetti:

"Yapılan testlerde çocuklarımızın anatomik özellikleri, bir takım fiziksel performansları değerlendiriliyor. Belki çocuğumuz veya velisinin bile farkına varmadığı bir takım yetenekler böylece ortaya çıkacak. Olimpik anlamda başarılı olacağını düşündüğümüz, potansiyel gördüğümüz, yeteneğinin yüksek olduğunu düşündüğümüz çocuklarımız YİBO’larımızda eğitim görecekler. Burada sporcu kardeşlerimiz sportif faaliyetlerini antrenörler, psikologlar ve beslenme uzmanları gözetiminde geliştirecekler. ”


Yorumlar