"Yetişkin gençler" bocce takımı Avrupa'da zirveyi hedefliyor

- Monako'da düzenlenecek Avrupa Veteranlar Bocce Şampiyonası'na katılacak olan ASP Bursa Kulübü Bocce Takımı sporcuları kaldıkları huzurevinden törenle uğurlandı - Bursa Valisi Küçük: "Amacımız aktif yaşlanmayı yerleştirmek. Bununla ilgili huzurevlerimizde çok çeşitli çalımalar içindeyiz ki bunların en önemlilerinden biri de aktif hayatın içinde olmalarını sağlamak"

Google Haberlere Abone ol
"Yetişkin gençler" bocce takımı Avrupa'da zirveyi hedefliyor


BURSA (AA) - Antalya'da düzenlen Yetişkin Gençler Bocce Turnuvası'nda dereceye girerek Monako'da 17-21 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek Avrupa Veteranlar Bocce Şampiyonası'na katılma hakkı elde eden Aile ve Sosyal Politikalar (ASP) Bursa Kulübü Bocce takımının ihtiyar delikanlıları, kaldıkları Ali Osman Sönmez Huzurevi'nden törenle uğurlandı.

Törene katılan Bursa Valisi İzzettin Küçük, sporcu ve antrenörleriyle kahvaltı yaparak, yetkililerden Monako'da yapılacak turnuvaya ilişkin bilgi aldı. Sporcularla birlikte bir süre bocce oynayan Vali Küçük, Bursalı veteran sporcuların başarılarından büyük mutluluk ve gurur duyduklarını söyledi.

Huzurevinde spora başlayan yetişkin genç bocce takımı sporcularının kısa sürede önemli başarılara imza attığına işaret eden Küçük, "Amacımız aktif yaşlanmayı yerleştirmek. Bununla ilgili huzurevlerimizde çok çeşitli çalımalar içindeyiz ki bunların en önemlilerinden biri de aktif hayatın içinde olmalarını sağlamak. Spor da bunlardan biri. Nisan ayında sporcularımız Antalya'da düzenlenen turnuvada Türkiye ikincisi olarak önemli bir başarıya imza attılar. Yine inanç ve azimle çalışmalarına devam ettiler. Monako'dan da önemli bir başarıya döneceklerine inanıyorum." diye konuştu.

Aile ve Sosyal Politikalar Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Gürdal Gümüş de bakanlığın kendi bünyesinde oluşturduğu spor kulübü aracılığıyla strateji belgesinde de yer alan aktif yaşlanmaya uygun olarak bu yıl huzurevlerinde spor faaliyetlerini başlattığını belirtti.

Aile ve Sosyal Politikalar Spor Kulübü ve Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu iş birliğiyle 2016-2017 sezonunda Türkiye'nin en yaşlı ligi olarak adlandırılan "Yaşlılar Türkiye Bocce Ligi"nin başlatılması çalışmalarında son aşamaya gelindiğini vurgulayan Gümüş, amaçlarının daha fazla yaşlıya spor yaptırmak olduğunu kaydetti.

Proje ile Türkiye'de değil Avrupa'da ilk defa profesyonel bir lig aşamasına gelindiğini ifade eden Gümüş, "Yaşlılar Bocce Ligi, biz yaşlılar demiyoruz yetişkin gençler olarak isimlendiriyoruz onları. Nisan ayında Antalya'da yapılan Türkiye Şampiyonası'nda derece yapan Bursa'daki sporcularımız, milli sporcu niteliğine ulaştı. İnşallah bu başarılarını madalya ile taçlandıracaklar." değerlendirmesinde bulundu.

Açıklamaların ardından sporcular Ali Kaya (66), Muzaffer Kurtulmuş (68), Erol Asmafiliz (75) ve Metin Uysal (76), antrenman maçı yaptı.

Yorumlar