Yetenek testiyle seçildi şampiyon oldu

- Kahramanmaraş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce yürütülen "Madalyalı Şehir Olimpik Sporcusunu Arıyor" projesiyle keşfedilen 17 yaşındaki Abdullah Kuzu, Türkiye Liselerarası Boks Şampiyonasında 91 kiloda Türkiye şampiyonluğuna ulaştı - Genç boksör: "Avrupa şampiyonluğuna ulaşmak ve uluslararası turnuvalarda kendimi göstermek istiyorum. Dünya şampiyonasının ardından tek hedefim olan olimpiyatlarda başarılı olacağım"

Google Haberlere Abone ol
Yetenek testiyle seçildi şampiyon oldu


KAHRAMANMARAŞ (AA) - ERSOY SEVİNÇ - Kahramanmaraş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yürütülen "Madalyalı Şehir Olimpik Sporcusunu Arıyor" projesiyle yeteneği keşfedilen 17 yaşındaki Abdullah Kuzu, Türkiye Liselerarası Boks Şampiyonası'nda 91 kiloda Türkiye şampiyonu oldu.

Okullardaki genç ve başarılı isimlere ulaşabilmek için Kahramanmaraş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün 3 yıl önce gerçekleştirdiği yetenek testine katılan Abdullah, yapılan taramayla boksa yönlendirildi. O günden beri aralıksız çalışan lise son sınıf öğrencisi Abdullah Kuzu, Konya'da gerçekleştirilen Türkiye Liselerarası Boks Şampiyonası'nda 91 kiloda birinciliği elde etti.

Genç sporcu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün sporcu taramalarında antrenörlerin kendisinin iyi bir boksör olacağını düşünerek, boksa yönlendirdiğini anlattı.

Ailesinin de spor yapmasına desteği sayesinde 3 yıl boyunca azimle çalıştığını belirten genç boksör, en büyük hedefinin 2020 olimpiyatlarında başarı sağlamak olduğunu söyledi.

Hedefine ulaşmak için var gücüyle antrenman yaptığını ifade eden Abdullah, şunları kaydetti:

"Konya'da mayıs ayında gerçekleştirilen Liselerarası Türkiye Boks Şampiyonası'nda 91 kiloda şampiyon oldum. En büyük hedefim 2020 olimpiyatlarında başarılı olmak. Bu hedefe ulaşabilmek için adım adım ilerleyeceğiz. Yeniden Türkiye şampiyonu olmak, daha sonra Avrupa şampiyonluğuna ulaşmak, uluslararası turnuvalarda kendimi göstermek istiyorum. Dünya şampiyonasının ardından tek hedefim olan olimpiyatlarda başarılı olacağım."


- "Yetenekli gençleri keşfetmek önemli"

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı, "Madalyalı Şehir Olimpik Sporcusunu Arıyor" projesinde seçilen sporcuların başarılarından gurur duyduklarını vurguladı.

Proje sayesinde yetenekli gençlerin keşfedilebildiğini aktaran Kabakcı, Abdullah Kuzu'nun da bunlardan biri olduğunu dile getirdi. Kabakcı, "Belirlenen okullardaki antrenörlerimiz tarafından yapılan taramada Abdullah Kuzu boks branşına seçildi. Birçok branşta yapmış olduğumuz taramalarda seçilen sporcuların başarı kazanması bizleri mutlu etti. Kahramanmaraş'ta artık boksun önemli bir altyapısı var. Boksta daha başarılı sporcular çıkarmak adına yetenekli gençlerimizi keşfetmek çok önemlidir. Bu gençlerimizin geleceğin şampiyon adayları olarak görmek istiyoruz. Bu çalışmaların sonuçlarını almak beni çok mutlu ediyor." diye konuştu.


- Köse: "Abdullah'ın iyi bir boksör olacağını biliyordum"

Boks antrenörü Ömer Köse de okullarda yaptıkları taramalarda Abdullah Kuzu'yu keşfettiğini anlatarak, "Abdullah'ın iyi bir boksör olacağını biliyordum. Bir sporcu özverili ve süreçli antrenmanlara devam ettiği zaman başarı da beraberinde gelir. Abdullah için yoğun bir çalışma temposu hazırladık. Abdullah bu yoğun çalışmaları yaparak Türkiye şampiyonu oldu." ifadesini kullandı.

Yorumlar