Yeşilgiresun Belediyespor çıkışını sürdürüyor

- Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nde çoğunluğu genç oyunculardan oluşan kadro ile yer alan Yeşilgiresun Belediyespor, 6 maçta elde ettiği 4. galibiyetle dikkatleri üzerine çekti - Kulüp başkan yardımcısı Damcı: "Öncelikli amacımız, ligde kalmak. Ancak ilerleyen haftalarda da başarılı süreci devam ettirebilirsek çıtayı yükseltebiliriz"

Google Haberlere Abone ol
Yeşilgiresun Belediyespor çıkışını sürdürüyor


GİRESUN (AA) - Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nde çoğunluğu genç oyunculardan oluşan kadro ile mücadele eden Yeşilgiresun Belediyespor, 6 maçta elde ettiği 4 galibiyetle dikkati çekti.

İlk kez geçen sezon Süper Lig'de yer alan yeşil-beyazlılar, mütevazı bir kadro ile sezonu 12. sırada tamamlamıştı.

Yaşadığı mali sorunlar nedeniyle iskelet kadroyu genç oyunculardan oluşturarak sezona giren yeşil-beyazlılar, ligde yaptığı ilk 6 maçta 4 galibiyet almayı başardı.

Kendi sahasında Gaziantep Basketbol ve TED Ankara Kolejliler'i mağlup eden Yeşilgiresun Belediyespor, Fenerbahçe'ye ise kaybetti. Deplasmanda Trabzonspor Medical Park ve Muratbey Uşak'ı yenme başarısı gösteren yeşil-beyazlılar, Beşiktaş Sompo Japan karşısında ise parkeden mağlup ayrılmaktan kurtulamadı.

Yeşilgiresun Belediyespor Kulübü Başkan Yardımcısı Fatih Damcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, elde ettikleri başarıdan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Sezona, iskeletini gençlerden kurdukları kadro ile girdiklerini ifade eden Damcı, "Biz yönetim olarak gençlerimize çok güvenmiştik. Onlara şans verildiğinde bu yükün altından kalkacaklarına inanmıştık. İlk 6 hafta sonunda da takımın aldığı sonuçlar ve ortaya koyduğu performans, güvenimizin boşa olmadığını gösterdi. Şansı çok iyi kullandılar." diye konuştu.

Ligde kalmanın kendileri için önemli olduğunu belirten Damcı, şunları kaydetti:

"Mütevazı bir bütçe ve kadro ile ligde mücadele ediyoruz. Öncelikli amacımız ligde kalmak. Ancak ilerleyen haftalarda da başarılı süreci devam ettirebilirsek çıtayı yükseltebiliriz. Yeşilgiresun Belediyespor bu lige renk katıyor. Daha uzun süre katmaya da devam edecek."

Yorumlar