Yeşil sahaların emekçisi, sezon arasında çıraklık yapıyor

- Kadınlar Futbol 1. Ligi'ni geride kalan sezonu üçüncü olarak bitiren Trabzon İdmanocağı'nın kaptanı Nagehan Akşan, gündüz ağabeyinin büfesinde çırak olarak çalışıyor, akşamları da kondisyondan düşmemek için spor yapıyor - Milli oyuncu Nagehan: "Küçükken yeşil sahalarda futbol oynamayı çok isterdim ve hayal ederdim. Şimdi kadın futbolunda istediğimi başardım, hedefime ulaştım"

Google Haberlere Abone ol
Yeşil sahaların emekçisi, sezon arasında çıraklık yapıyor


TRABZON (AA) - MELTEM YILMAZ - Kadınlar Futbol 1. Lig'ini geride kalan sezonu üçüncü olarak bitiren Trabzon İdmanocağı'nın kaptanı Nagehan Akşan, gündüz ağabeyinin büfesinde çırak olarak çalışıyor, akşamları da kondisyondan düşmemek için spor yapıyor.

Trabzon'da yaşayan 27 yaşındaki Nagehan, futbola kentin dar sokak aralarında erkek kuzenleri ile top oynayarak başladı.

Babasının Trabzonspor'un taraftar grubunda yer almasından da destek alan Nagehan Akşan, ilk olarak Trabzonspor'un seçmelerine katıldı. Profesyonel olarak futbol kariyerine Trabzonspor'da başlayan Nagehan, daha sonra Yalıspor'da forma giydi.

Futbol tutkusundan vazgeçmeyen ve ailesinin desteğiyle başarılara imza atan Nagehan Akşan, son olarak Kadınlar Futbol 1. Lig'ini geçen sezon üçüncü olarak bitiren Trabzon İdmanocağı'nda forma giymenin mutluluğunu yaşıyor.

Trabzon İdmanocağı'nın takım kaptanı ve en eski oyuncusu olan Nagehan Akşan, sezon arasındaki boş zamanlarını gündüzleri ağabeyinin büfesinde çıraklık, akşamları ise kondisyondan düşmemek için spor yaparak geçiriyor.

Sezonun bitmesine rağmen çalışmalarına ara vermeyen Nagehan, sezon arasını iyi değerlendirip, yeşil sahalardaki başarısını yeni sezonda da sürdürmeyi hedefliyor.


- "Futbolun hayatımdaki yeri çok farklıdır"


Milli takım oyuncusu da olan Nagehan Akşan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Trabzon İdmanocağı'nda yaklaşık 5 yıldır takım kaptanı olarak forma giydiğini ve takımın en eski oyuncusu olduğunu söyledi.

Profesyonel olarak 10 yıldır futbol oynadığını belirten Nagehan, "Trabzon'da aslında herkes küçükten büyüğe futbol oynar. Ben de küçükken erkek kuzenlerimle sokak aralarında futbol oynardım. Futbolun hayatımdaki yeri çok farklıdır. O nedenle Trabzonspor'un seçmelerine katıldım, ardından Yalıspor ve Trabzon İdmanocağı'na kadar geldim." dedi.

Nagehan Akşan, ailesinden çok destek gördüğünü de vurgulayarak, "Ailemin desteğiyle bugünlere geldim. Babam Trabzonspor'un peşinden giden bir insandı ve taraftar grubu vardı. Sürekli maçlara giderdik ve futbol oynamak benim de hoşuma gitti. Küçükken yeşil sahalarda futbol oynamayı çok isterdim ve hayal ederdim. Şimdi kadın futbolunda istediğimi başardım, hedefime ulaştım." diye konuştu.


- "İdmanocağı çatısı altında oynamaktan mutluyum"


Trabzon İdmanocağı'nın kendisi için önemli olduğuna dikkati çeken Nagehan Akşan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Trabzon İdmanocağı çatısı altında arkadaşlarım ve yöneticilerimizle adeta aile olduk. İdmanocağı çatısında oynamaktan mutluyum. Şampiyon olamadığımız için üzgünüz ama biz büyük bir aile olduk. Futbolda hedeflerimi gerçekleştirdim, doyuma ulaştım ama takımım için bir şeyler yapmak istiyorum. Bu yüzden yeni sezon benim için çok önemli. Yeni sezonda takım olarak daha güzel işler yapacağımıza inanıyorum. Geçen sezon çok çalıştık, gayret ettik ama bazı şanssızlıklar nedeniyle emeğimizin karşılığını alamadık, şampiyon olamadık. O yüzden yeni sezondan umutluyum."

Nagehan, ligin şu an sezon arasında olduğunu da belirterek, şunları kaydetti:

"Sezon arasında boş zamanlarımı kardeşimin büfesinde çalışarak değerlendiriyorum. Akşamları spora gidiyorum. Bizim kadın futbolu olarak 6 ay boş zamanımız kalıyor. Bunun için de hocalarımız Türkiye Kupası olsun, kızlar boş kalmasın diye çok konuştu. Çabaladılar ama kadın futbolunun bize verdiği süre bu kadar, o nedenle de olmadı. Kadın futbolu olarak 6 ay futbol oynuyor, 6 ay yatıyoruz. Sezondaki 6 aylık arayı yatarak değil, güzel bir şekilde değerlendirmek istiyorum. Onun için gündüz ağabeyimin yanında çırak olarak çalışıyorum, akşamları da spor yapıyorum. Tek amacım sezon arasını iyi değerlendirip, yeni sezonda aç olduğumuz şampiyonluğu elde edebilmek."

Futbolda gidebileceği yere kadar gitmek istediğini de belirten Nagehan Akşan, "Futboldaki hayallerimi gerçekleştirdim. Bunun mutluluğunu yaşıyorum ve kadın futbolunda güzel başarılara imza attığımızı düşünüyorum. Bu yönde bize herkesin destek çıkmasını istiyoruz, çünkü kadın futbolunu Trabzon olarak temsil ediyoruz." dedi.

Spor kariyerinin yanında eğitimine de devam ettiğini anlatan Nagehan, YGS'yi kazandığını ve bu yıl Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu'nda (BESYO) okuyacağını da sözlerine ekledi.


Yorumlar