Yeşil saha ve potada 10 ile 10,5 rekabeti

- Gelecek sezon Banvit ile Best Balıkesir'in Spor Toto Basketbol Ligi'nde, Balıkesirspor ile Bandırmaspor'un da PTT 1. Lig'de karşılaşacak olması, "10" ve "10,5" şeklinde yaşanan rekabeti daha da artıracak - Balıkesirspor Kulübü Başkanı Çiftçi: "İki takımın arasında bir rekabet olmasına rağmen, Bandırmaspor'un bu lige çıkmasından son derece mutluyuz" - Bandırmaspor Kulübü Başkanı Elmastaş: "Biz istiyoruz ki, maçlarımızda stattaki taraftarlar yarı yarıya olsun. Taraftar sadece maçını seyretsin, keyif alsın" - Banvit Basketbol Kulübü Başkanı Kılıç: "Önümüzdeki sezon Balıkesir ve Bandırma'da sporla dolu keyifli bir sezon bizi bekliyor" - Best Balıkesir Basketbol Kulübü Başkanı Çoymak: "Balıkesir artık bir basketbol şehri olarak anılıyor"

Google Haberlere Abone ol
Yeşil saha ve potada 10 ile 10,5 rekabeti


BALIKESİR (AA) - SEYHAN KIRICI - AHMET PESEN - Gelecek sezon Best Balıkesir'in Spor Toto Basketbol Ligi'nde, Bandırmaspor'un da PTT 1. Lig'de mücadele edecek olması, aralarında yıllardır "10" ve 10,5" şeklinde rekabetin yaşandığı Balıkesir ve Bandırma'yı hem sahada hem de potada karşı karşıya getirecek.

Balıkesir plakasının 10 olmasına karşın Bandırmalıların kendilerini "10,5" şeklinde nitelendirmesi nedeniyle yıllardır süren rekabet, ilde basketbol ve futbol maçlarına farklı bir heyecan yaşatacak.

Balıkesirspor Kulübü Başkanı Feyyaz Çiftçi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, aynı ilden ikişer basketbol ile futbol takımının şehre büyük katkı sağlayacağını ifade etti.

Her iki kentin rekabet halinde olmasının sporda kaliteyi getireceğini vurgulayan Çiftçi, şunları söyledi:

"Bandırmaspor ile PTT 1. Lig'de uzun yıllar sonra ilk kez birlikte mücadele vereceğiz. İki takımın arasında bir rekabet olmasına rağmen, Bandırmaspor'un bu lige çıkmasından son derece mutluyuz. Bizi şehir ve taraftar anlamında havaya sokacağına düşünüyorum. Bandırmaspor ile oynadığımız dönemlerden biliyorum, o ligin tadı farklı oluyor. Aramızda tatlı bir rekabet var. Buna olumlu tarafından bakmak lazım. İki takıma da olumlu yansıyacağını düşünüyorum. Bir ilden iki takımın birden PTT 1. Lig'de olması çok güzel."


- Elmastaş: "Maçlarımızda stattaki taraftarlar yarı yarıya olsun"


Bandırmaspor Kulübü Başkanı Erhan Elmastaş, kendilerinin ve Balıkesirspor'un PTT 1. Lig'de şehri en iyi şeklide temsil etme yarışı içinde olacaklarını belirtti.

Rekabet anlamında taraftarların tutumunun çok önemli olduğuna dikkati çeken Elmastaş, şöyle konuştu:

"İl ilçeye, ilçe ile karşı bu yıl. Taraftarlar arasında geçmiş dönemlerde huzursuzluklar yaşandı. Biz istiyoruz ki, maçlarımızda stattaki taraftarlar yarı yarıya olsun. Taraftar sadece maçını seyretsin, keyif alsın. Tribün şovunu yapsın. Futbolcularımız da topunu oynasın. Hem sahada hem de televizyonda maçı seyreden taraftarlar nefis bir futbol seyretsin istiyoruz. Olayların olmasını hiç istemiyoruz. Çünkü bunların hepsi bizim çocuklarımız, bizim insanlarımız."

Bandırma Belediye Başkanı ve Bandırmaspor Kulübünün onursal başkanı Dursun Mirza ise "Balıkesirspor ile aynı ligde mücadele edeceğiz. Bu maçlarda centilmenlik örneğini Türkiye'ye göstermiş olacağız." dedi.


- Kılıç: "Keyifli bir sezon bizi bekliyor"


Banvit Basketbol Kulübü Başkanı Özkan Kılıç, uzun uğraşlar ve mücadele sonucu Spor Toto Basketbol Ligi'ne yükselen Best Balıkesir'i tebrik etti.

Tüm basketbolseverleri ilin derbisi niteliğindeki maçlara davet eden Kılıç, şu ifadeleri kullandı:

"Best Balıkesir'e Spor Toto Basketbol Ligi'ne yükselme başarısı göstermesi sebebiyle 'Hoş geldiniz.' diyor ve başarılar diliyorum. Spor Toto Basketbol Ligi'nde aramızda çok dostça ve centilmence bir rekabet olacak. Bu rekabet Balıkesir şehrimize büyük değer kazandıracaktır. Balıkesir halkının, Avrupa'nın en önemli liglerinden biri olan Spor Toto Basketbol Ligi'nin yıldızlarını yılda iki kez canlı olarak izleme ve misafir etme şansı yakalayacak olmasını da büyük bir şans olarak görüyorum. Kısacası önümüzdeki sezon Balıkesir ve Bandırma'da sporla dolu keyifli bir sezon bizi bekliyor."


- Çoymak: "Balıkesir basketbol şehri olarak anılıyor"


Best Balıkesir Basketbol Kulübü Başkanı Gafur Çoymak da Banvit ile aynı ligde mücadele edecek olmanın kendilerini heyecanlandırdığını aktardı.

Balıkesir'den ligde iki takımın bulunmasının gurur verici olduğunu anlatan Çoymak, şunları kaydetti:

"Uzun bir süreç geçirdik. 4 yıl Basketbol Bölgesel Ligi'nde ve 5 yıl Türkiye Basketbol Ligi'nde yaptığımız mücadelenin ardından Spor Toto Basketbol Ligi'ne yükselmek çok büyük bir gurur. Balıkesir artık bir basketbol şehri olarak anılıyor. Spor Toto Basketbol Lig'i Avrupa'nın en iyi 5 liginden bir tanesi. Bununla birlikte bu ligde THY Avrupa Ligi ve ULEB Avrupa Kupası seviyesinde oynayan Türk takımları var. O takımları da Balıkesir'de ağırlayacağız. Bu çok önemli. Tüm Türkiye bizim bu zorlu mücadelelerimizi izleyecek."

Yorumlar