Yerli Phelps’ler olimpiyat yolunda

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın himayesinde, Turkcell’in sponsorluğunda ve Türkiye Yüzme Federasyonu ile hayata geçirilen 100 bin lisanslı sporcu hedeflenen projede yeni dönem başlıyor.

Google Haberlere Abone ol
Yerli Phelps’ler olimpiyat yolunda

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın himayesinde, Turkcell’in sponsorluğunda ve Türkiye Yüzme Federasyonu ile hayata geçirilen 100 bin lisanslı sporcu hedeflenen projede yeni dönem başlıyor.

Dünyaca ünlü yüzücü Michael Phelps’in ve Amerikan Milli Takım antrenörü Bob Bowman’ın Türkiye genelinde seçtiği 5 milli yüzücümüz, Turkcell desteğiyle ABD’ye giderek ünlü çalıştırıcı eşliğinde 6 ay kamp yapacak. Her yıl, yıl boyunca da 8 Türk antrenör de 2’şer aylık dönemlerde Bowman’ın yanında eğitim görecek.

Baltimore’da Ağustos’a kadar eğitim görecek Doğa Çelik, Alpkan Örnek, Nezir Karap, Kaan Özcan ve Samet Alkan, 2016 ve 2020 Olimpiyat hedefiyle seçilen yüzücüler, yüzmeye yeniden dönen Michael Phelps’in yanı sıra olimpiyat madalyalı ABD’li yüzücülerin bulunduğu dünyanın en önemli isimleriyle çalışacak.

İletişim ve teknoloji şirketi Turkcell’in desteklediği yüzme projesinde 2020 yılında 100 bin faal lisanslı yüzücü hedefiyle Türkiye’nin Michael Phelps’lerini yetiştireceği yüzme projesinde yeni dönem başlıyor. Bob Bowman tarafından yüzlerce isim arasından seçilen 5 yüzücümüz antrenmanlarına altı ay boyunca ABD’de devam edecek.

Turkcell Yüzme Günleri’nde yaklaşık 20 ilde havuza giren sporcular arasından seçilen Doğa Çelik (24), Alpkan Örnek (19), Nezir Karap (20), Kaan Özcan (16) ve Samet Alkan (16), Bob Bowman’ın baş antrenörü olduğu North Baltimore Aquatic Club’ta rekortmen Michael Phelps’in yanı sıra olimpiyat madalyalı Yannick Agnel ve Conor Dwyer gibi isimlerle çalışacak.

"HEDEFİMİZ RİO’DA FİNAL YÜZMEK"

Türkiye Yüzme Federasyonu Başkanı Ahmet Bozdoğan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Ülkemizde yapılan taramaların ardından Bowman tarafından seçilen 5 sporcumuz ABD’ye gidiyor. Dünyanın en önemli kulüplerinden biri olan North Baltimore Aquatic Club’ta, altı ay antrenman yapacaklar." diyerek, şunları söyledi:

"4 farklı sporcumuzda Amerka’daki yükselti kampında kafileye katılacak. Bu uzun soluklu projenin ilk ayağı olacak. 2016’ya kadar birçok kez ABD’de kamplara katılacaklar. Brezilya’nın Rio De Janeiro kentinde düzenlenecek olimpiyatlarda hedefimizi final yüzmek olarak belirledik. Asıl amacımız ise 2020’de ülkemize madalya kazandırmak olacak."

"GELECEĞİMİZİ İNŞA EDİYORUZ"

Turkcell Kurumsal İletişim ve İlişkilerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler, "Gençlik ve Spor Bakanlığımız himayesinde Türkiye Yüzme Federasyonu ile yürüttüğümüz projede, 2016 ve 2020 Olimpiyat Oyunları’nda yüzmede fark yaratacak bir gelişme hedefliyoruz." diyerek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Amacımız, Türk yüzmesini 2020 hedefiyle başarıya taşımak. Bugünümüzü değil, sabırla Türk yüzmesinin geleceğini inşa edeceğiz. İnanıyorum ki altyapıya yönelik güçlü destek, güzel neticeleri de beraberinde getirecek, milli takımlarda nesillere yayılacak istikrarlı başarının da ilk adımları atılacak."
CİHAN

Yorumlar