"Yerel yönetimler yağlı güreşleri daha fazla desteklemeli"

- Trakya Üniversitesi Kırkpınar Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Toksöz: - "Bölgedeki yerel yönetimlerin yağlı güreşleri destekleme konusunda elini taşın altına daha fazla koyması gerekiyor" - "Yaptığı spor gereği, normal insandan 2 katı daha fazla enerji ihtiyacı olan bireyden, asgari ücretle en iyi performansı beklememiz ne kadar gerçekçi”

Google Haberlere Abone ol
"Yerel yönetimler yağlı güreşleri daha fazla desteklemeli"

EDİRNE (AA) - Trakya Üniversitesi Kırkpınar Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. İlhan Toksöz, ata sporu güreşin yerel yönetimler tarafından daha fazla desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Toksöz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgedeki güreşçi sayısının, 655 yıllık bir geleneğe ev sahipliği yapmasına rağmen yeterli olmadığını belirtti.

Desteklenmesi halinde gençlerin bu spora daha çok yöneleceğini ifade eden Toksöz, şöyle konuştu:

"Bölgedeki yerel yönetimlerin yağlı güreşi destekleme konusunda taşın altına elini daha fazla koyması gerekiyor. Güreşçilerin maddi desteğe ihtiyacı var. ''Yaptığı spor gereği, normal insandan 2 katı daha fazla enerji ihtiyacı olan bireyden, asgari ücretle en iyi performansı beklememiz ne kadar gerçekçi.''

- Güreş Spor Lisesinin önemi

Toksöz, Edirne'de Güreş Spor Lisesi açılmasının bu spor dalında başarıyı arttıracağını aktardı.

Çocukların bu liseyi tercih için özendirilebileceğini vurgulayan Toksöz, "Çocuklarımızı seçtiğimiz andan itibaren 10-12 yıl üst düzeyde eğitimle onlardan en iyi verimi alacak düzeye gelebiliriz. Bu konuda bilimsel olarak çok sayıda çalışma var. Güreş Lisesinin de başpehlivanlar ve sporcular için son derece başarılı olacağını, bunun içinde özendirici tedbirlere ihtiyaç olduğunu düşünüyorum." diye konuştu

Toksöz, Edirne'de 5 kadın güreşçinin Rio Olimpiyatlarında Türkiye'yi temsil edeceğini sözlerine ekledi.

Yorumlar