Yeni sezonda farklı Beşiktaş

- Spor Toto Süper Lig'in son şampiyonu siyah-beyazlı takım, yeni sezon öncesi önemli oyuncuları kadrosunda tutamadı - Şampiyonlukta büyük pay sahibi olan Mario Gomez, Jose Sosa, İsmail Köybaşı takımdan ayrılırken, Gökhan Töre de kiralık olarak West Ham United'a verildi - Transfer çalışmalarını sürdüren Beşiktaş şu ana dek 4 oyuncuyu renklerine bağladı

Google Haberlere Abone ol
Yeni sezonda farklı Beşiktaş


İSTANBUL (AA) - ERCAN DOĞAN - Spor Toto Süper Lig'de geçen sezonu şampiyon olarak tamamlayan Beşiktaş, 2016-2017'de değişen kadrosuyla hedeflerini yakalamaya çalışacak.

Teknik direktör Şenol Güneş yönetiminde geçen sezon yeni bir yapılanmaya giden ve ligi şampiyon olarak tamamlayan siyah-beyazlı takım, 2016-2017 öncesi önemli oyuncularını kadroda tutamadı.

Beşiktaş'ta şampiyonluk yaşanan 2015-2016'nın ardından 6 futbolcu kulüpten ayrılırken, Gökhan Töre ile Alexander Milosevic kiralık olarak gönderildi.


- Gol kralı gitti


Siyah-beyazlı takım, en büyük kaybı hücum hattında yaşadı.

Geçen sezon başında İtalya'nın Fiorentina takımından kiralık olarak kadroya dahil edilen ve oynadığı 33 maçta rakip fileleri 26 kez havalandırarak gol kralı olan Alman futbolcu Mario Gomez, yeni sezonda Beşiktaş ile devam etmeme kararı aldı. Tecrübeli futbolcu, ülkesinin Wolfsburg Kulübü ile anlaştı.


- Sosa da gitti


Beşiktaş, bir diğer önemli kaybı ise Jose Sosa'nın Milan'a gidişiyle yaşadı.

Siyah-beyazlı yönetim takımda tutmak için büyük uğraş verdiği Sosa, geçen sezon 31 lig maçında 7 gol attı. Arjantinli oyuncu, ayrıca asistleriyle şampiyonluğa katkı yaptı.


- İsmail Köybaşı ve Gökhan Töre yeni sezonda olmayacak


Siyah-beyazlı takımın sol beki İsmail Köybaşı da yeni sezon öncesi Fenerbahçe ile anlaştı.

Şampiyonluk sezonunda derbi maçlarda attığı gollerle dikkati çeken Gökhan Töre ise yönetim tarafından İngiltere'nin West Ham United ekibine kiralık olarak gönderildi.


- Diğer gidenler


Beşiktaş'ta ayrıca Serdar Kurtuluş Bursaspor'a transfer olurken, Günay Güvenç de Göztepe'ye gitti.

Geçen sezonun devre arasında kiralık olarak başka takıma verilen Pedro Franco, sezon sonunda ülkesine dönme kararı aldı.

Siyah-beyazlıların büyük umutlarla savunmaya aldığı Alexander Milosevic ise geçen sezonun ikinci yarısında olduğu gibi kiralık olarak gönderildi ve Almanya'nın Darmstadt 98 takımına verildi.


- Savunmanın kanatlarına önemli isimler alındı


Kadrosunda önemli isimlerin ayrılmasına engel olamayan Beşiktaş, savunmanın kanatlarına kariyerli isimleri transfer etti.

Siyah-beyazlı ekip, sol bek için Barcelona'dan Adriano Correia'yı alırken, sağ beke de Fenerbahçe'den Gökhan Gönül takviyesi yaptı.

Beşiktaş, kaledeki alternatiflerini çoğalttı ve Fabricio Agosto Ramirez ile genç Utku Yuvakuran'ın transferini gerçekleştirdi.

Bu arada geçen sezonun devre arasında transfer edilen ancak hemen sonrasında İspanya'nın Rayo Vallecano takımına kiralanan Aras Özbiliz, yeni sezonda siyah-beyazlı formayla mücadele verecek.


- Yeni sezon kadrosu


Beşiktaş'ın yeni sezonda kadrosunda yer alan oyuncular forma numaralarına göre şöyle:

Kaleciler: 29- Tolga Zengin, 1- Fabricio Agosto Ramirez, 71- Denys Boyko, 97- Utku Yuvakuran

Savunma: 3- Adriano Correia, 30- Marcelo Guedes, 6- Dusko Tosic, 77- Gökhan Gönül, 32- Andreas Beck, 44- Luiz Rhodolfo

Orta Saha: 20- Necip Uysal, 8- Veli Kavlak, 15- Oğuzhan Özyakup, 10- Olcay Şahan, 13- Atiba Hutchinson, 21- Kerim Frei, 22- Aras Özbiliz, 18- Tolgay Arslan, 7- Ricardo Quaresma

Forvet: 11- Mustafa Pektemek, 23- Cenk Tosun, 17- Ömer Şişmanoğlu

Yorumlar