Yelkende kota sayısı 4'e çıktı

- Dilara Uralp, kadınlar rüzgar sörfü RS:X sınıfında 2016 Rio Olimpiyatları'na kota alarak bir ilke imza attı

Google Haberlere Abone ol
Yelkende kota sayısı 4'e çıktı

ANKARA (AA) - Milli yelkenci Dilara Uralp, kadınlar rüzgar sörfü RS:X sınıfında 2016 Rio Olimpiyatları'na kota alarak bir ilke imza attı.

Türkiye Yelken Federasyonu'ndan alınan bilgiye göre, Umman'da 17-24 Ekim 2015 tarihleri arasında düzenlenen RS:X Rüzgar Sörfü Dünya Şampiyonası'nda 227 puan alan ve kota bekleyen yedek sporcular arasında ilk sırada bulunan Dilara, kota alan bir ülkenin çekilmesiyle bir basamak yükselerek kotanın sahibi oldu.

Dilara böylece, kendi sınıfında olimpiyatlara kota alan ilk Türk sporcu oldu. Türkiye, kadınlar rüzgar sörfü RS:X sınıfında daha önce olimpiyatlara davetle katılmıştı.

Yelkende kota sayısı 4'e çıkarken, daha önce de erkekler 470 sınıfında Deniz Çınar-Ateş Çınar ikilisi, erkekler finn sınıfında Alican Kaynar ve kadınlar laser radial sınıfında Nazlı Çağla Dönertaş, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na katılma hakkı kazanmıştı.


- Dilara: "Bu daha başlangıç"

Sporcuya kota alma yolunda destek veren Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi de, konuyla ilgili bir açıklama yaparak, Dilara'nın 1,5 yıllık mücadelesini başarıyla noktaladığını belirtti.

Dilara, açıklamada yer alan değerlendirmesinde, çabalarının karşılığını almaktan mutlu olduğunu kaydederek, "Ne kadar mutlu olduğumu kelimelerle anlatamam. Tüm emeklerimin ve zorlu çalışmalarımın sonucunu nihayet aldım. Bu daha başlangıç. Yaşım genç. 2016 Rio Olimpiyatları'nda başarılı olacağıma inanıyorum. Ayrıca Rio, benim için 2020 Tokyo Olimpiyatları öncesi çok güzel bir tecrübe olacak. Başarımda emeği olan ailemin ve Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi'ne teşekkür ederim." ifadelerini kullandı.

Yorumlar