Yelken: Türkiye Şampiyonası

- Muğla'nın Bodrum ilçesinde düzenlenen yarışmada, İstanbul, İzmir ve Çanakkale'den 69 sporcu mücadele ediyor

Google Haberlere Abone ol
Yelken: Türkiye Şampiyonası


MUĞLA (AA) - TYF RS:X - Techno 293 - RS:One Türkiye Şampiyonası yarışları, Bodrum ilçesinde başladı.

Türkiye Yelken Federasyonunun (TYF) 2016 yılı faaliyet programında yer alan şampiyona, Bodrum'un Bitez açıklarında yapılıyor. İstanbul, İzmir ve Çanakkale'den 6 kulüpten gelen 69 sporcu, yarışlarda kıyasıya mücadele veriyor.

Üç sınıf ve 6 kategoride gerçekleştirilen yarışlarda, 9-24 yaş arası sporcular mücadele ediyor. Oldukça renkli görüntülerim yaşandığı yarışları bazı turistler de Bitez sahilinden izliyor.

TYF Organizasyon Komitesi Başkanı Nevin Köylü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üç sınıfta düzenlenen yarışmaya Türkiye'nin üç ilinden 69 sporcunun katıldığını söyledi. Yarışmayı her yıl düzenlediklerini belirten Köylü, "Rüzgarın uygun olması bizi çok mutlu ediyor. Bunun için Bodrum'a geliyoruz. Şampiyonada toplamda 10 yarış yapıp bitireceğiz." diye konuştu.

Yarışmacıların geçen yıllara göre daha az olduğuna dikkati çeken Köylü, şunları söyledi:

"Zor bir spor, sürekli ayakta olmak çok zor. Onun için de günde ancak iki yarış yapabiliyoruz. Kategorilere baktığımız zaman 13 yaş altında daha çok sporcumuz olduğunu görüyoruz. Demek ki yeni gelen gençlik bu sporu seviyor ve gittikçe sayımız artıyor."

16 Ekim'e kadar devam edecek yarışlar, ödül töreniyle sona erecek.

Yorumlar