Yasmani ve Yasemin en iyilere aday

- Milli atletlerden Yasmani Copello "Avrupa'da Yılın Erkek Atleti", Yasemin Can ise "Yükselen Yıldızlar" kategorilerinde ödüle aday gösterildi

Google Haberlere Abone ol
Yasmani ve Yasemin en iyilere aday


ANKARA (AA) - Avrupa Atletizm Birliği (EA), Yasmani Copello ve Yasemin Can'ı yılın en iyi atletlerine verilen ödüllere aday gösterdi.

EA'nın her yıl sezon sonunda düzenlediği "Avrupa'da Yılın Atleti" ödülü için erkekler ve kadınlarda onar aday belirlendi.

Adaylar arasında erkekler 400 metre engelli Avrupa şampiyonu ve olimpiyat üçüncüsü Yasmani de yer aldı.

Yasmani, Avrupa'da yılın erkek atleti için Muhammed (Mo) Farah (Büyük Britanya), Renaud Lavillenie (Fransa), Thomas Röhler (Almanya) gibi isimlerle çekişecek.

Kadınlarda on ikişer adayın belirlendiği "Yükselen Yıldızlar" kategorisinde ise milli sporcu Yasemin Can büyük ödül için yarışacak.

Kadınlar 5000 ve 10000 metrede Avrupa şampiyonu olan, 23 yaş altı Avrupa rekoru kıran, olimpiyatlarda altıncılık ve yedincilik dereceleri bulunan Yasemin'in, Belçikalı heptatlet Nafissatou Thiam ve ciritte olimpiyat şampiyonu Hırvat Sara Kolak ile çekişmesi bekleniyor.

Atletizmseverler, EA'nın sosyal paylaşım siteleri Facebook ve Twitter'daki hesaplarından destekledikleri sporculara 5 Ekim'e kadar oy verebilecek. Liste, halkın yanı sıra basın mensupları, EA üyesi ulusal federasyonlar ve EA'nın görevlendirdiği jürinin oylarıyla üçer sporcuya indirilecek. Daha sonra seçici kurul, ödülün sahibini belirleyecek.

"Golden Tracks" olarak bilinen ödül töreni, 15 Ekim'de Portekiz'in Funchal kentinde yapılacak.

Yorumlar