Yaşı 78 olsa da Yamaç Paraşütü ile bulutların tozunu alıyor

Yaşının 78 olmasına takılmadan Milas'a bağlı Ören Mahallesi'nde düzenlenen Ören Yamaç Paraşütü'ne damga vuran Prof. Dr. Oktay Caner, "Emekli olduktan sonra, 69 yaşında yamaç paraşütü sporuna başladım. Bu spora keşke daha önce başlasaydım....

Google Haberlere Abone ol
Yaşı 78 olsa da Yamaç Paraşütü ile bulutların tozunu alıyor

Yaşının 78 olmasına takılmadan Milas'a bağlı Ören Mahallesi'nde düzenlenen Ören Yamaç Paraşütü'ne damga vuran Prof. Dr. Oktay Caner, "Emekli olduktan sonra, 69 yaşında yamaç paraşütü sporuna başladım. Bu spora keşke daha önce başlasaydım. Kendimi en çok özgür hissettiğim yer gökyüzü." diyor.

Bursa Nilüfer Belediyesi Nilüfer Sportif Havacılık Kulübü, Milas'a bağlı Ören Mahallesi'nde bu yıl ikincisi düzenlenen Ören Yamaç Paraşütü ve Havacılık Festivali'ne damga vurdu.

Festivale deneyimli eğitmen Rasim Kuşçu öncülüğünde 17 kişilik yamaç paraşütü takımı ile katılan Nilüfer Sportif Havacılık kulübü, festivalin en renkli topluluğu oldu.

Yaklaşık 400 sporcunun katıldığı Ören Yamaç Paraşütü ve Havacılık Festivali'nin en dikkat çekici ismi Nilüfer Sportif Havacılık Kulübü ile birlikte festivale katılan 78 yaşındaki Prof. Dr. Oktay Caner oldu. Caner, ilerleyen yaşına rağmen cesareti ve bu spordaki başarısı ile dikkat çekti.

EN ÖZGÜR OLDUĞUM YER GÖKYÜZÜ

Emekli olduktan sonra, 69 yaşında yamaç paraşütü sporuna başladığını anlatan Prof. Dr. Caner, "Bu spora keşke daha önce başlasaydım. Kendimi en çok özgür hissettiğim yer gökyüzü. Yukarıdayken aklınıza ne siyaset geliyor; ne de günlük kargaşanın herhangi bir telaşını düşünüyorsunuz. Doğanın gücüne saygı duyduğunuz ve emniyet tedbirlerinden ödün vermediğiniz sürece yamaç paraşütünün herhangi bir tehlikesi yok. Ben bu spora başladığımda Türkiye’de 500 yamaç paraşütçüsü varken bu sayı günümüzde 10 bin kişinin üzerine çıktı." dedi.

Bu arada Nilüfer Sportif Havacılık Kulübü, Ören'de iki gün süren Yamaç Paraşütü ve Havacılık Festivali kapsamında Milas Karadeveci Rehabilitasyon Merkezi'nde bulunan engellileri de uçurdu. Heyecan ve mutluluğu bir arada yaşayan yaklaşık 300 engelli gökyüzü ile tanışmış oldu.

Bu arada bazı sporcular ise uyarılarak kulak asmayınca zaman zaman sertleşen rüzgar nedeniyle evlerin çatılarına, ağaçlara ve denize zorunlu iniş yapmak zorunda kaldı. Kazazede sporcuların yardımına ise AKUT ve itfaiye ekipleri yetişti.

CİHAN

Yorumlar