Yarsuvat'ın Soma iddiası yalan çıktı!

Galatasaray Başkanı Duygun Yarsuvat'ın "Federasyondan da Soma'ya birşey gitmemiş" iddiasının gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Yarsuvat'ın Soma iddiası yalan çıktı!

Galatasaray Kulübü'nün Soma ile ilgili katkı paralarını üstünden 7 ay bu şeklinde uzun bir süre geçmesine karşın hâlâ sahiplerine ulaştırmamasının ortaya çıkması gündeme adeta bomba bu şeklinde düşerken sarı-kırmızılı kulübün başkanı Duygun Yarsuvat'ın da konuyla ilgili Divan Kurulu toplantısında Türkiye Futbol Federasyonuve Fenerbahçe ile ilgili iddiaları kamuoyunu ikinci kere şoka uğratmıştı.

Başkan Yarsuvat divan toplantısında "Galatasaray'ın Soma parası ağızlara sakız olmuş. Ama hâlâ ne futbol federasyonundan ne de Fenerbahçe'den Soma'ya giden nakit yok" iddiasında bulunmasına karşılık Galatasaray başkanı Yarsuvat'ın bu sözleri futbol federasyonu nedeni ile kısa sürede çürütüldü.

Sarı-kırmızılı kulüp başkanı Yarsuvat'ın futbol federasyonunun Soma'ya yalnızca spor okulu yapma sözü verdiğini ve federasyon nedeni ile Soma'ya şu esas kadar herhangi bir paranın gönderilmediğini söylemesine karşın, TFF'nin AFAD'ın Soma ile alakalı bildirdiği hesabına 5 milyon TL nakdi yardım yaptığı ortaya çıktı.

YURSUVAT NE DEMİŞTİ? 

Başkan Yarsuvat konuya iki gün öncelikle Divan Toplantısında açıklık getirirken enteresan de iddialarda bulunmuştu. Başkan Yarsuvat "Soma için üç maç oynandı. Biride Süper kupa maçıydı. Hasılatının TFF nedeni ile Soma'ya verileceği söylenmişti. Ama verilmemiş. Federasyon yalnızca oraya spor akedemisi yapacağım demiş yapmaya başlamış. İkincisi F.Bahçe, Beşiktaş ve Chelsea içerisinde Kadıköy'de oynanan maçlar var. Burdan da Soma'ya birşey gitmemiş. Ancak F.Bahçeli dostlarımız demişki biz bir vakıf kurduk Bu parayı vakfa vereceğiz vakıfta vakıfta oradaki öğrencilere burs verecek. Bu da böyle kalmış" diyerek hem federasyon hem de Fenerbahçe cephesinden gönderileceği söylenen paraların Soma'ya ulaşmadığını söylemesi kafaları karıştırmıştı.

TFF'DEN SOMA'YA 7.3 MİLYON TL

Yarsuvat'ın "Federasyondan da Soma'ya birşey gitmemiş" sözleri federasyon nedeni ile tepkiyle karşılanırken futbol federasyonunun gönderdiği 5 milyon TL'nin dışında Soma'da yapımına başlanan futbol okulu için de bununla beraber kasasından 2.3 milyon TL daha çıkartacağı ortaya çıktı. Bununla ortak Soma'ya toplamda takribî 7.3 milyon TL'lik bir yardımda olan futbol federasyonunun futbol okulu için bununla beraber FİFA'dan da 250 bin dolar katkı sözü aldığı belirtildi. 

TFF'nin gündeme gelen bu katkı olaylarının arkasından T.C. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'na bir ova yazarak AFAD'ı da yapılan ve yapılacaklarla ilgil detaylı bir biçimde bilgilendirdiği öğrenildi.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar