Yamaç Paraşütü Hedef Ligi Şampiyonası

- 5 ülkeden 36 sporcunun katıldığı şampiyonanın 3. etabı, Antalya'nın Alanya ilçesinde tamamlandı

Google Haberlere Abone ol
Yamaç Paraşütü Hedef Ligi Şampiyonası

ANTALYA (AA) - Türkiye Yamaç Paraşütü Hedef Ligi Şampiyonası 3. etabı, Antalya'nın Alanya ilçesinde sona erdi.

THK ve Uluslararası Havacılık Federasyonu'nun düzenlediği Alanya Turizm Tanıtma Vakfı'nın (ALTAV) da desteklediği Türkiye Yamaç Paraşütü Hedef Ligi Şampiyonası 3. etabının ikinci gününde sporcular, 700 metre yükseklikteki Yassıtepe'den atlayış yaptı.

5 ülkeden 36 sporcunun katıldığı yarışta sporcular, Kleopatra Plajı'ndaki noktaya iniş gerçekleştirdi.

Şampiyonanın son günündeki atlayışların ardından genel klasmanda Ahmet Şimşek birinci, Ali Zaimoğlu ikinci, Adil Gür üçüncü oldu. Kulüp klasmanında ise birinciliği Adana Büyükşehir Belediyesi, ikinciliği Uluskay Alanya, üçüncülüğü de Gökyüzü Greenfly kazandı.

Kadınlarda ise Selma İlter birinciliği, Özlem Bağ ikinciliği, Burçak Usanmaz üçüncülüğü elde etti.

Dereceye giren sporculara madalya ve kupaları Alanya Turistik İşletmeciler Derneği Başkanı Burhan Sili, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Şahin ile ALTAV yöneticileri verdi.

ALTAV Başkan Yardımcısı Mehmet Dahoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, yamaç paraşütünde dünya şampiyonluğunu Alanya ilçesine getirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Alanya'da yamaç paraşütü yapılacak alanların bulunduğunu kaydeden Dahoğlu, "Uluslararası yarışlar için bin 600 metre yükseklik gerekiyor. Bugün gerçekleşen etap ise 700 metre civarı. Ancak ilçemizde Cebeli Reis Dağı'nda iki yamaç paraşütü pisti var. Bunlardan biri bin 600 metre. Burası için çalışmalarımız var. Tamamlandığında dünya şampiyonluğuna hazır olacağız." diye konuştu.

Dahoğlu, dünya genelinde 400 bin lisanslı sporcunun bulunduğunu bildirerek, Fethiye'de geçen yıl 120 bin paraşüt atlaması gerçekleştiğini, Alanya'da bu rakamın 7 bin ile sınırlı olduğunu açıkladı. Mehmet Dahoğlu, "Bundan sonra daha çok sporcu çekmek için çalışacağız. Alternatif spor turizmine daha çok önem vererek Alanya turizmini canlandırmak ve çeşitlendirmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Yorumlar