Yamaç Paraşütü Dünya Kupası Ön Şampiyonası

- Organizasyonun ilk günündeki uçuşlar, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında şehit olan Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir’in anısına gerçekleştirildi - Şampiyona için Belçika'dan gelen pilot Francis De Bruyn: - "Bugünkü ilk uçuşu 15 Temmuz'da şehit olan bir kahraman adına yapacağımız için şeref duyuyorum"

Google Haberlere Abone ol
Yamaç Paraşütü Dünya Kupası Ön Şampiyonası


AKSARAY (AA) - Uluslararası Havacılık Federasyonunun (FAI) izniyle Aksaray'daki Hasandağı'nda gerçekleştirilen Yamaç Paraşütü Dünya Kupası Ön Şampiyonası'nın ilk günündeki uçuşlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Özel Kuvvetler Komutanlığında darbeci generali vurduktan sonra şehit edilen Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in anısına gerçekleştirildi.

Yamaç Paraşütü Dünya Kupası Ön Şampiyonası (2016 PRE PWC – Hasandağı) 3 bin 268 metre yüksekliğindeki Hasandağı’nda başladı. Şampiyonaya, 13 farklı ülkeden 130 pilot katıldı.

Aksaray Valiliği ve Aksaray Belediyesinin katkılarıyla yapılan şampiyonadaki ilk uçuşu yapacak pilotlar, şehit Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in memleketi Niğde'nin Bor ilçesine bağlı Çukurkuyu beldesine gitmek için Hasandağı'ndan havalandı. Çukurkuyu'da şehidin kabrini ve baba evini ziyaret edecek pilotlar, daha sonra Hasandağı'ndaki kamp alanına dönecek.

Aksaray Kültür ve Turizm İl Müdürü Mustafa Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hasandağı'nın yamaç paraşütü sporu için Türkiye'nin en önemli uçuş noktalarından biri olduğunu söyledi.

Buraya gelen pilotların uçuşlarını çok rahat yaptığını belirten Doğan, "Farklı ülkelerden buraya gelen sporcular, Aksaray'ı hem tanımış olacaklar hem de Türkiye'nin ve dünyanın en önemli yamaç paraşütü uçuş pistlerinden birinde bu faaliyeti yerine getirmiş olacaklar. Bizler bu tür organizasyonları önemsiyoruz. Aksaray Valiliği ve belediyemizin desteğiyle ilimizin tanıtımı noktasında bu tür aktiviteleri devam ettirmek istiyoruz. Bu tür faaliyetleri ilimiz tanıtımına önemli katkısı olacak faaliyetlerdir." diye konuştu.

Doğan, şampiyonada her gün farklı bir bölgeye uçuş yapılmasının planlandığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Şampiyonada 7 gün sonunda elde edilen puanların bir araya getirilmesi ile ön şampiyonada yarışmacıların sıralaması belli olacak. Bugün ilk uçuşumuzu 15 Temmuz darbe girişimine karşı kahramanca mücadele veren ve şehit düşen Ömer Halisdemir’in memleketine yapacağız. Onun aziz ruhu için bugün pilotlarımız havalanacak ve şehidimizin beldesi olan Çukurkuyu'ya kadar gidecekler. Bu şekilde şehidimizi de yad etmiş olacağız.”


- "Terör olaylarını siz Türkiye'de de biz Avrupa’da yaşıyoruz"


Şampiyona için Belçika'dan gelen pilot Francis De Bruyn ise Türkiye'de bulunmaktan dolayı çok mutlu olduğunu bildirdi.

Türkiye’de kendisini çok güvende hissettiğini dile getiren Bruyn, "Son günlerde artan terör olaylarından dolayı biz de çok üzgünüz. Aynı terör olaylarını siz Türkiye'de de biz Avrupa’da yaşıyoruz. Terör olayları bizim ülkemizde de sizin ülkenizde maalesef oluyor. Biz de terör konusunda sizin gibi güçlü duruyoruz, ülkemize destek veriyoruz. Bunları hep beraber aşacağız. Bugünkü ilk uçuşu 15 Temmuz'da şehit olan bir kahraman adına yapacağımız için şeref duyuyorum." ifadelerini kullandı.

Pilotlardan Alim Yıldırım da Hasandağı’nın yamaç paraşütü için muhteşem bir yer olduğuna dikkati çekerek, "İlk uçuşumuzu şehidimiz için gerçekleştireceğiz. Organizasyonu yapan kişinin ilk aklına bunun gelmesi güzel olmuş. Bunun için kendilerine teşekkür ediyorum. Ülkemiz son günlerde zor durumlardan geçiyor. Şehitlerimizi anmaya devam edeceğiz. Onları asla unutmayacağız." şeklinde konuştu.

Yorumlar