Yalçın Aker: Fenerbahçeli futbolcular sahada provakatif eylemler yapmayacak

Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Yalçın Aker, Galatasaray - Fenerbahçe derbi karşılaşmasında sarı - lacivertli futbolcuların provakatif eylemler içinde bulunmayacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Yalçın Aker: Fenerbahçeli futbolcular sahada provakatif eylemler yapmayacak

Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Yalçın Aker, Galatasaray - Fenerbahçe derbi karşılaşmasında sarı - lacivertli futbolcuların provakatif eylemler içinde bulunmayacağını söyledi.

    Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında 6 Nisan Pazar günü oynanacak olan Galatasaray-Fenerbahçe derbi karşılaşmasının güvenlik toplantısı İstanbul Valiliği Afet ve Acil Durum Müdürlüğü binasında yapıldı. Toplantıya Galatasaray adına kulüp yöneticisi Necati Demirkol ve İcra Kurulu Başkanı Lutfi Arıboğan, Fenerbahçe adına ise yönetim kurulu üyesi Yalçın Aker katıldı. Toplantı sonrası her iki kulüp yöneticisi de basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

    Sarı - kırmızılı yönetici Necati Demirkol, dostluğun, kardeşliğin ön plana çıktığı bir maç olmasını temenni ettiğini belirterek, “Gerginlikten uzak, güzel bir maç olmasını diliyoruz. Stadımız işleme şekli bakımında da organize bakımdan da zaten örnek bir stat. Bugüne kadar hiçbir problem olmadı stadımızda. Türk örf ve adetlerine göre, Galatasaray geleneklerine göre misafirlerimizi ağırlayacağız ve uğurlayacağız. Futbolun konuşulduğu bir maç olmasını diliyorum. Centilmenliğin olduğu bir maç olmasını diliyorum. Bizim haysiyetimizin, namusumuzun bekçisi güvenlik güçlerimiz her zaman yanımızda. Provoke eden spor yöneticileri ya da futbolcular olduğu sürece güvenlik güçlerimize daha çok işler düşüyor. Bu durumları asgariye indirmek için herkesin kendine dikkat etmesi lazım. Hem söylemlerine hem de hareketlerine dikkat etmesi lazım. Her türlü mutluluğu güzelliği hak etmiş bir taraftarımız var. Çok bilinçli ve çok sağduyulu taraftarımız var. Mart ayı bizim için talihsiz bir ay oldu. Bu maç inşallah iyi bir maç olur.” diye konuştu.


AKER: MUTLU SONA BİR ADIM DAHA YAKLAŞMAK İSTİYORUZ

     Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Yalçın Aker ise "Güzel bir maç olacağını umut ediyorum. İnşallah Trabzon’da yaşadığımız gibi seyirci olayları, provokasyonlar olmaz. Güzel bir şekilde maçımızı oynayıp döneriz diye düşünüyorum. Şampiyonluğa odaklandık. Sosyal medya da konuşulan provakatif eylemleri futbolcularımız yapmayacak. İnşallah bu maçı da en iyi şekilde geçip mutlu sona bir adım daha yaklaşacağız.” şeklinde konuştu.
CİHAN

Yorumlar