Yakup Aslan: Önümüzdeki gerçek hedef Şampiyonlar Ligi'ne katılmak

Trabzonspor Kulübü Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Pof. Dr. Yakup Aslan, kadrolarındaki golcüler iyi organize edildiği takdirde forvet hattında sıkıntı yaşayacaklarını sanmadığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Yakup Aslan: Önümüzdeki gerçek hedef Şampiyonlar Ligi'ne katılmak

Trabzonspor Kulübü Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Pof. Dr. Yakup Aslan, kadrolarındaki golcüler iyi organize edildiği takdirde forvet hattında sıkıntı yaşayacaklarını sanmadığını söyledi. Lig şampiyonluğunun uzak ihtimal olduğunu anlatan Aslan, en önemli hedeflerinin ise Şampiyonlar Ligi’ne katılmak olduğunu açıkladı.
    Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Prof. Dr. Aslan, ligin ikinci yarısına kötü başlamadığını belirterek, “Beşiktaş maçının genelinde üstün olan taraf bizdik. O maçta alınan bir puanı saymıyoruz. Hakem de Beşiktaş maçında lehimize olan 2 kırmızı kartı vermedi. Bu kartlar verilmediği için aldığımız bir puanı yok sayıyoruz. Çaykur Rizespor ise bizden daha iyi oynadı. Birkaç gol pozisyonumuz olmasına rağmen Trabzonspor’a yakışan bu oyun değil. Bence o maçta yeterli mücadeleyi göstermedik. Takımımız savaşan bir yapıya sahip değildi. Yeterince gayret gösteremedik ve bir puana razı olduk.” dedi.
    Hedeflerinin Şampiyonlar Ligi’ne katılmak olduğunu ifade eden Aslan, şampiyonluk için ise hayalci olmamak gerektiğini dile getirdi. Lig şampiyonluğunun     uzak göründüğünü anlatan Basın Sözcüsü, şöyle devam etti:
    "Ama Şampiyonlar Ligi’ne katılmamız çokta uzak değil. Beşiktaş ve Çaykur Rizespor maçlarından birisini alsaydık lig şampiyonluğu şansımız da çok daha yüksek olacaktı ama biz hala Şampiyonlar Ligi hedefimizi bırakmadık. Türkiye'de çok iyi futbol oynayan takım yok. En istikrarlı takımlardan bir tanesi Fenerbahçe bana göre. Diğer bütün takımlar enteresan beraberlikler ya da mağlubiyetler alabiliyor.”
    Aslan, camianın beklentilerine rağmen gerçekleşmeyen forvet transferiyle ilgili olarak da şunları ifade etti:
    “Gerek başkanımız, gerekse biz, ‘mutlaka bir transfer yapacağız’ diye bir tabir kullanmadık. Ama yaparsak transferin forvet olmasını istediğimizi söyledik. Gerçekten 4-5 forvet üzerinde çalıştık. Bir kısmının ismi basın tarafından yazılınca fiyatlar yükseldi. Bazılarında ise sakatlık sorunu oldu. Bazı oyuncularda gelmek istemedi. Ama kesinlikle sorun maddi değildi. Maddi anlamda transfer yapacak bütçemiz vardı.”         
    Mevcut kadrolarında Emre, Henrique ve Janko gibi forvetler bulunduğunu hatırlatan Aslan, “Özer de bu mevkiye dönük oynayabiliyor. Bu futbolcularımızı iyi organize ettiğimiz zaman forvette sıkıntı yaşayacağımızı sanmıyorum. Ama bir tane çok iyi bir golcü alabilseydik gerçekten uygun olabilirdi. Devre arasında aldığınız oyuncular her zaman sıkıntılı olabiliyorlar. Başkanımız kulübün menfaatleri için her türlü savaşı veriyor ve bir kuruşu gereksiz harcamak istemiyor. İlla transfer yapalım, milleti ikna edelim kimse eleştirmesin mantığı ile gitmedik. Yani bir bakıma yanlış da olsa cesaret örneği gösterdik. Şimdiden planlamalarımızı yaparak yeni sezonda şampiyonluğa oynayacak bir ekip için çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

HAKEMLER BASKI ALTINDA
    Türkiye’de hakemlerin rahat çalışamadığını da söyleyen Aslan, aynı Türk hakemlerin yurt dışında çok daha başarılı olduğuna değindi. Hakem hatalarının yüzde 90’ının da 3 büyük takımın lehine yapıldığını savunan Aslan, sözlerini şöyle tamamladı:
     “Bu takımların kendi aralarındaki maçlarda ise hakem hatası az oluyor. Bunlar önemli şeyler. Demek ki bu üç büyük takım aleyhine hatalar yaptığınızda sizi hırpalıyorlar. Lehlerine hata yaptığınızda ise ödüllendiriyorsunuz. Camialar çok büyük baskı yapıyorlar. Hakemler büyük etki ve baskı altında. Bu aslında futbola zarar veriyor. Üç büyük takımla oynuyorsanız en hafif müdahalede sarı kart görüyorsunuz. Hakemleri rahat bırakalım kendilerini geliştirsinler. Bundan Türk futbolu da büyük kazanç sağlayacaktır.”
CİHAN

Yorumlar