Yağlı güreş heyecanı Antalya ve Manisa’da başladı

Türk sporunun vazgeçilmezleri arasında yer alan Yağlı Güreşleri, Antalya ve Manisa’da organize edilen ve yüzlerce güreşseverin takibi altında gerçekleşen müsabakalar ile start aldı.Şöhreti, dünya ülkelerinin tümünü saran Yağlı Güreşleri,...

Google Haberlere Abone ol
Yağlı güreş heyecanı Antalya ve Manisa’da başladı

Türk sporunun vazgeçilmezleri arasında yer alan Yağlı Güreşleri, Antalya ve Manisa’da organize edilen ve yüzlerce güreşseverin takibi altında gerçekleşen müsabakalar ile start aldı.

Şöhreti, dünya ülkelerinin tümünü saran Yağlı Güreşleri, Türkiye’nin iki farklı noktasında düzenlenen müsabakalar ile başladı.

Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya’nın katılımı ile Antalya’da yapılan 15. Kumluca Belediye Başkanlığı Yağlı Güreş Müsabakaları, kıyasıya mücadelelere sahne oldu. 422 pehlivanın kıspetlerini giyerek ter döktüğü er meydanında; Minik-1, Minik-2, Teşvik-1, Teşvik-2, Tozkoparan, Ayak, Deste Küçük, Deste Orta, Deste Büyük, Küçük Orta Küçük ve Küçük Orta Büyük kategorilerinde müsabakalar düzenlendi.

Fransa Güreş Federasyonu Başkanı ile Fransız gazetecilerin takip ettiği ve tribünlerin tıklım tıklım olduğu 15. Kumluca Belediye Başkanlığı Yağlı Güreş Müsabakaları, yarın yapılacak müsabakaların ardından sona erecek.

MANİSALI GÜREŞSEVERLERİN HASRETİ SONA ERDİ

Toplam 114 sporcunun iştirak ettiği Manisa Kırkağaç Belediye Başkanlığı Yağlı Güreş Müsabakaları ise, mücadeleleri yerinde takip eden güreşseverlere heyecan ve zevk dolu saatler yaşattı.

13 kategoride yapılan Manisa Kırkağaç Belediye Başkanlığı Yağlı Güreşleri’nde üst seviyede performans sergileyerek altın madalyanın sahibi olan sporcular ise şu şekilde:

Okan Durman (Minik-1), Emre Dedeoğlu (Minik-2), Selçuk Yeğen (Teşvik-1), İbrahim Fidan (Teşvik-2), Ahmet Acar (Tozkoparan), Özgür Kapan (Ayak), Halil Bakırcı (Deste Küçük), Şahin Karaca (Deste Büyük), Şevket Aydın (Küçük Orta Küçük), Ferit Irmık (Küçük Orta Büyük), İbrahim Avcı (Büyük Orta), Sezen Tepeli (Başaltı), Ali Gökçen (Baş)

CİHAN

Yorumlar