Wushuda Avrupa 3.'sü sporcu, Afşin’de törenle karşılandı

Romanya’da yapılan 5. Gençler Avrupa Şampiyonası'nda Avrupa 3. olan Yemliha Tor, Afşin’de törenlerle karşılandı.Tarihi M.Ö 1600 yıllarına dayanan ve Türkiye’de 2 binli yıllarda başlayıp kısa bir sürede alt yapısı oluşan Wushu sporunda...

Google Haberlere Abone ol
Wushuda Avrupa 3.'sü sporcu, Afşin’de törenle karşılandı

Romanya’da yapılan 5. Gençler Avrupa Şampiyonası'nda Avrupa 3. olan Yemliha Tor, Afşin’de törenlerle karşılandı.

Tarihi M.Ö 1600 yıllarına dayanan ve Türkiye’de 2 binli yıllarda başlayıp kısa bir sürede alt yapısı oluşan Wushu sporunda Avrupa derecesi Afşin’den geldi.

Afşin Belediye Spor Kulübü'nde yetişip Türkiye adına yarışan Yemliha Tor, Romanya'da yapılan karşılaşmada Avrupa 3.'sü olarak adını yazdırınca ilçede sevinçle karşılandı.

Afşin’de yapılan karşılama törenine Belediye Başkan vekili Ünal Peköz, meclis üyeleri, sporcunun arkadaşları ve ailesi katıldı.

Sporcunun antrenörü Selçuk Kayapınar, "Avrupa Şampiyonası'nda sporcumuzun derece yapması, bizleri onurlandırdı. Kendisini tebrik ediyorum. Wushu yeni bir spor alt yapısı boş eğer gençler çalışırsa kısa zamanda şampiyon olurlar." dedi.

Şampiyon sporcunun babası Vedat Tor ise "Şu anda çok güzel bir duygu yaşıyorum. Allah herkese bu duyguyu nasip etsin. Emeği geçen hocalarımıza teşekkür ediyorum. Oğlumla gurur duyuyorum ve daha güzel şampiyonluklarını bekliyorum." ifadelerini kullandı.

Karşılama töreninde konuşan Belediye Başkan Vekili Ünal Peköz de önceleri Afşin’in adının sporla duyulurken şimdilerde wushu şampiyonlukları ile duyulmaya başladığını belirtti.

Karşılama töreni, sporcuya ödülünün verilmesinin ardından sona erdi. CİHAN

Yorumlar