West Ham United'ı 2-0 mağlup eden Manchester City şampiyon

İngiltere Premier Ligi'nde 2013-2014 sezonu şampiyonu son haftada oynanan maçların ardından belli oldu. Sahasında West Ham United'ı 2-0 mağlup eden Manchester City, 1 sezonluk aranın ardından yeniden şampiyonluğunu ilan etti.Haftaya girilirken...

Google Haberlere Abone ol
West Ham United'ı 2-0 mağlup eden Manchester City şampiyon

İngiltere Premier Ligi'nde 2013-2014 sezonu şampiyonu son haftada oynanan maçların ardından belli oldu. Sahasında West Ham United'ı 2-0 mağlup eden Manchester City, 1 sezonluk aranın ardından yeniden şampiyonluğunu ilan etti.

Haftaya girilirken lider pozisyonda bulunan Manchester City, West Ham'ı Nasri ve Company'nin golleriyle 2-0 mağlup etti ve 86 puana yükselerek en yakın takipçisi Liverpool'un önünde şampiyonluğunu ilan etti. 2012'de Roberto Mancini yönetiminde zafere uzanan Manchester City, Pellegrini yönetiminde Premier Lig tarihinde 2. kez şampiyon oldu.

LİVERPOOL DA CHELSEA DE KAZANDI

Bu arada elindeki büyük avantajı ardı ardına kaybettiği puanlarla Manchester City'ye kaptıran Liverpool, son hafta evinde ağırladığı Newcastle karşısında bir ara geriye düştüğü maçı 2-1 kazandı. Ancak bu 2-1'lik galibiyet şampiyonluk için yetmedi.

Kendi sahasında Chelsea'ye yenilerek büyük darbe alan ve avantajını o maçtan sonra kaybeden Liverpool 84 puana yükselmesine rağmen Premier Ligi 2. sırada tamamladı. Liverpool'un gollerini Agger ve Sturridge kaydederken Newcastle'ın tek golü Skrtel'in kendi kalesine attığı golden geldi.

Son hafta Cardiff deplasmanına çıkan Chelsea de maçı 2-1 kazandı ancak sıralamadaki yeri değişmedi. Jose Mourinho'nun talebeleri, 82 puanla sezonu 3. sırada kapattı. Chelsea'nin gollerini Schürrle ve Torres kaydetti. Cardiff'in sayısı ise Bellamy'den geldi.

ARSENAL KAZANDI, NORWİCH KÜME DÜŞTÜ

Bu arada Premier Lig'e Cardiff ve Fulham'ın ardından veda eden son takım Norwich City oldu. Evinde Arsenal'e 2-0'la boyun eden ekip gelecek sezon bir alt ligde mücadele edecek. Arsenal'in bu maçtaki golleri Ramsey ve Jenkinson'dan geldi.

Premier Lig'de oynanan maçlarda şu sonuçlar alındı:

West Bromwich – Stoke City: 1 - 2

Hull City – Everton: 0 - 2

Southampton – Manchester United: 1 - 1

Sunderland – Swansea City: 1 - 3

Fulham – Crystal Palace: 2 - 2

Tottenham – Aston Villa: 3 - 0

Cardiff City – Chelsea: 1 - 2

Liverpool – Newcastle United: 2 - 1

Manchester City – West Ham United: 2 - 0

Norwich City – Arsenal: 0 - 2

CİHAN

Yorumlar