Warriors üst üste ikinci şampiyonluğa gidiyor

- NBA finalinde Cleveland Cavaliers'ı 108-97 yenen Golden State Warriors, seride 3-1 öne geçerek art arda ikinci şampiyonluğa ulaşmak adına önemli bir adım attı

Google Haberlere Abone ol
Warriors üst üste ikinci şampiyonluğa gidiyor


ANKARA (AA) - Amerikan Basketbol Ligi (NBA) finalinde konuk olduğu Cleveland Cavaliers'ı 108-97 yenen Golden State Warriors, seride 3-1 öne geçerek üst üste ikinci şampiyonluğa ulaşmak adına önemli bir avantaj yakaladı.

NBA finalinin 4. maçında Cleveland Cavaliers, Quicken Loans Arena'da Golden State Warriors'ı konuk etti. Maçın başında, Warriors üçlüklerle, Cavaliers ise kazandığı hücum ribauntlarıyla sayılar buldu ve ilk çeyrek Warriors'ın 29-28 üstünlüğüyle sona erdi.

Ev sahibi Cavaliers, ikinci periyotta Kyrie Irving'in skorer oyununun da yardımıyla soyunma odasına 55-50 üstün girdi. İkinci yarıda savunmasını sertleştiren Warriors, sezonun en değerli oyuncusu (MVP) Stephen Curry'nin de skora katkı sağlamasıyla mücadelede üstünlüğü ele geçirerek rakibini 11 sayı farkla 108-97 mağlup etti.

Final serisinde 3-1 öne geçen Warriors, NBA'de bunu başaran 33. takım oldu. Bundan önce NBA finallerinde bu skorla öne geçen 32 takımın tamamı şampiyonluğa ulaşmıştı.

Warriors'ta Curry 38 sayı ve 6 asist ile maçın yıldızı oldu. Klay Thompson 25 sayı, Harrison Barnes 14 sayı ve 8 ribaunt, Draymond Green 9 sayı ve 12 ribaunt, Andre Iguodala ise 10 sayı ve 7 asist ile galibiyete katkı sağladı.

Cavaliers'ta 34 sayıyla oynayan Kyrie Irving ile 25 sayı, 13 ribaunt ve 9 asistle mücadele eden LeBron James'in performansları takımlarının mağlubiyetini önlemeye yetmedi.

Warriors ile Cavaliers arasındaki serinin 5. maçı, Warriors'ın sahasında pazartesiyi salıya bağlayan gece TSİ 04.00'te oynanacak.

Yorumlar