WADA'dan Rio de Janeiro'daki laboratuvara ceza

- Dünya Dopingle Mücadele Ajansı, uluslararası standartları karşılayamadığı gerekçesiyle Brezilya'nın Rio de Janeiro kentindeki laboratuvarını geçici olarak kapattığını duyurdu

Google Haberlere Abone ol
WADA'dan Rio de Janeiro'daki laboratuvara ceza

ANKARA (AA) - Dünya Dopingle Mücadele Ajansı (WADA), uluslararası standartları karşılayamadığı gerekçesiyle Brezilya'nın Rio de Janeiro kentindeki laboratuvarını geçici olarak kapattı.

WADA'nın internet sitesinden yapılan açıklamada, Brezilya'nın Rio de Janeiro kentindeki Doping Kontrol Laboratuvarı'nın, uluslararası standartları yakalayamaması nedeniyle geçici olarak kapatıldığı ve karara 21 gün içinde itiraz hakkının bulunduğu belirtildi.

Cezanın, aynı kentte düzenlenecek 2016 Yaz Olimpiyat Oyunları'na sadece 6 hafta kala verilmesi, dikkati çekti. Ceza nedeniyle olimpiyatlar sırasında yapılacak doping kontrolleri, söz konusu laboratuvarda gerçekleştirilemeyecek.

Rio de Janeiro, WADA'dan son aylarda ceza alan 6'ncı laboratuvar oldu. WADA, daha önce Madrid, Bloemfontein, Pekin ve Lisbon'daki laboratuvarları geçici olarak kapatırken, Rusya'nın başkenti Moskova'daki laboratuvarın akreditasyonunu ise iptal etmişti.

Yorumlar