Volkicar yarışları nefes kesti

Lassa V1 Challenge, dün İzmir Park pistinde koşuldu. Dördüncü sezonunda yeniliklerle sporseverlerin karşısına çıkan Türkiye’nin en popüler şampiyonası V1, ilk yarışta nefes kesen bir mücadeleye sahne oldu. İlk ayağın galibi Burak Çukurova,...

Google Haberlere Abone ol
Volkicar yarışları nefes kesti

Lassa V1 Challenge, dün İzmir Park pistinde koşuldu. Dördüncü sezonunda yeniliklerle sporseverlerin karşısına çıkan Türkiye’nin en popüler şampiyonası V1, ilk yarışta nefes kesen bir mücadeleye sahne oldu. İlk ayağın galibi Burak Çukurova, yıldızı ise Göksun Erkek'ti.

Heyecanın eksik olmadığı Volkicar yarışları, İzmir Park pistinde iki yarış üzerinden koşuldu. Geçen senenin şampiyonu, İzmir’in hızlı pilotu Can Tolon, sıralamaların en hızlı ismi oldu ve ilk yarışı Dağhan Ünlüdoğan’ın baskısına rağmen rahat kazandı. Lassa V1 Challenge’ın ilk ayak yarışında 18 pilot seyircilerin karşısına çıktı. İkinci yarış ise birinci yarış sonucuna göre ilk 12 sıradaki pilotun tersten sıralanmasıyla start aldı. 10. sıradan start alan Erkek, harika bir yarış çıkardı ve önündeki dokuz rakibini geride bırakarak birinci bitirdi. Harika geçişleriyle yarış sonunda sporseverlerden büyük alkış aldı.

ISS PİLOTU BURAK ÇUKUROVA YENİDEN LİDER

Hafta sonunun galibi, ilk iki yarışta kazanılan derecelerin toplanmasıyla belirlendi. Bu sonuca göre ilk senenin şampiyonu Burak Çukurova, 26 puan ile İzmir ayağında ilk sırayı alırken gerilerden yükselerek iyi bir yarış çıkaran Göksun Erkek, 22 puan ile ikinci oldu. Can Tolon, ikinci yarışı freni patladığı için tamamlayamadı ancak ilk yarış birinciliğinden aldığı 20 puan ile toplamda üçüncü oldu. Özgür Gür, ilk sıradan start aldığı ikinci yarışta uzun süre lider gitmesine karşılık Erkek’e son turda geçildi ve topladığı 20 puan ile sezona dördüncülükle başlamış oldu. 2012 şampiyonu Yağız Avcı, ikinci yarışta yarış dışı kalarak sezona şanssız bir başlangıç yaparken 16 yaşında özel izinle yarışan Toprak Candan, sezonun ilk yarışında göz doldurdu. Ekranların ünlü ismi Ümit Erdim, geçen sene misafir pilot olarak bir yarış yapmıştı. Bu sene tüm sezonu takip edecek Erdim, ilk yarışta zorlanmasına rağmen tecrübe kazandı ve kabiliyetini gösterdi.

Önceki senelerde olduğu gibi Lassa V1 Challenge, başarılı pilotları ödüllendirmeye devam etti. Yarış sonunda birinci olan pilot 6 bin TL, ikinci 4 bin TL ve üçüncü 2 bin TL kazandı. Volkan Işık’ın 22 senelik tecrübesiyle tasarlayıp ürettiği yerli malı yarış otomobili Volkicar heyecanı, 30 Ağustos 2014 günü İzmir Park pistinde koşulacak ikinci yarışla devam edecek. CİHAN

Yorumlar