Volkan Babacan EURO 2016 için form tutuyor

- Spor Toto Süper Lig'de Medipol Başakşehir'in, sahasında Fenerbahçe'yi 2-1 yendiği maça yaptığı kurtarışlarla damga vuran 27 yaşındaki kaleci, EURO 2016 öncesi A Milli Takım'ın kalesi için güven verdi - Volkan Babacan, 2014-2015 sezonu öncesi transfer olduğu lacivert-turunculularda henüz Süper Lig maçı kaçırmadı - A Milli Takım, tecrübeli kalecinin ilk 11'de görev yaptığı resmi ve özel 13 karşılaşmada yenilgi yüzü görmedi - Beşiktaş'ın eski kalecisi ve teknik direktörü Rasim Kara: "Volkan Babacan, her zaman kendisini belli eden bir kaleciydi. Hem milli takımda hem de kendi takımında çok iyi kaleci antrenörleriyle çalışıyor" - Eski milli kaleci Rüştü Reçber: "Volkan Babacan bu sezonki performansıyla soru işaretlerini ortadan kaldırdı. Bu öz güvenle EURO 2016'da milli takım kalesinde önemli işler yapacaktır"

Google Haberlere Abone ol
Volkan Babacan EURO 2016 için form tutuyor


İSTANBUL (AA) - BUĞRA ERSAVAŞ - Medipol Başakşehir'in milli file bekçisi Volkan Babacan, Fenerbahçe maçında yaptığı kurtarışlarla 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Finalleri (EURO 2016) öncesi kalesinde güven verdi.

Medipol Başakşehir'in Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe'yi 2-1 yenerek rakibinin şampiyonluk umutlarını tükettiği maça damga vuran isim, takımına galibiyete getiren golleri atan Edin Visca'nın yanı sıra sarı-lacivertlilerin eski kalecisi Volkan Babacan oldu.

Karşılaşmada, Hollandalı futbolcu Robin van Persie'nin penaltısı da dahil kaleyi bulan 10 şutun 9'unda gole izin vermeyen 27 yaşındaki file bekçisi, bu sezonki en iyi maçlarından birini oynadı.

Volkan Babacan, son haftalarda artan performansıyla gelecek ay başlayacak EURO 2016 öncesi milli takımın kalesini korumak için en büyük aday olduğunu kanıtladı.


- Medipol Başakşehir formasıyla lig maçı kaçırmadı


Volkan Babacan, 2014-2015 sezonu öncesi transfer olduğu Medipol Başakşehir'de henüz Süper Lig maçı kaçırmadı.

Bu sezon geride kalan 32 haftanın tamamında görev yapan ve 2 bin 880 dakika sahada kalan milli kaleci, 2014-2015'te de 34 maçın tamamında 90 dakika süre almıştı.

Volkan Babacan, son 2 sezonda gösterdiği performansla takımının UEFA Avrupa Ligi'ne katılım hakkı elde etmesinde büyük rol oynadı.


- 32 maçın 11'inde kalesini gole kapadı


Volkan Babacan, Süper Lig'de bu sezon forma giydiği 32 maçın 11'inde kalesini gole kapadı.

Medipol Başakşehir formasıyla bu sezon 32 maçta 35 gole engel olamayan başarılı file bekçisinin, söz konusu müsabakalardaki gol pozisyonlarında yüzde 70'lik kurtarışla oynadı.

Volkan Babacan, son 6 haftada kalesinde 5 gol görürken, bu mücadelelerin 2'sinde gole izin vermedi.


- İlk 11'de forma giydiği maçlarda millilerin yenilgisi yok


Volkan Babacan, Medipol Başakşehir'deki başarılı performansını A Milli Takım'a da yansıttı.

Ay-yıldızlı ekibin kalesi için Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in "bir numaralı" tercihi tecrübeli kaleci, milli formayla ilk 11'de görev yaptığı resmi ve özel maçlarda yenilgi yüzü görmedi.

Volkan Babacan'ın 8'i resmi, 5'i özel olmak üzere görev yaptığı 13 karşılaşmada ay-yıldızlılar, 9 galibiyet ve 4 beraberlik alıp hiç yenilgi yaşamadı.

Başarılı kalecinin doksanar dakika forma giydiği söz konusu müsabakalarda milliler, rakip fileleri 23 kez havalandırıp, kalesinde ise sadece 7 gol gördü.


- 17 Yaş Altı Milli Takımı'yla Avrupa şampiyonluğu


Volkan Babacan, kariyerinin başında 17 Yaş Altı Milli Takımı ile Avrupa şampiyonluğu sevinci yaşadı.

Milli takımın çeşitli yaş gruplarında görev yapan 1,92 metrelik kaleci, 2005'te 17 Yaş Altı Milli Takımı'nın Avrupa Şampiyonası kadrosunda yer almıştı. Nuri Şahin ve Caner Erkin gibi futbolcuların da forma giydiği milli takım, o dönem finalde Hollanda'yı 2-0 yenerek şampiyon olmuştu.

Volkan, 21 Yaş Altı Milli Takımı'ndaki son maçına 26 Mayıs 2010'da 2-0 kazanılan İsviçre maçında çıktıktan sonra A Milli Takım formasını giymek için 4,5 yıla yakın bir süre beklemişti.


- Rasim Kara: "Volkan, büyük gelişim içinde"


Beşiktaş'ta hem kaleci hem de teknik direktör olarak görev yapan Türk futbolunun unutulmaz isimlerinden Rasim Kara, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Volkan Babacan'ın başarısında yıllar içinde aldığı eğitimlerin büyük önem taşıdığını söyledi.

Fatih Terim ile milli takımda görev yaptıkları dönemde kaleci antrenörü kursu açtıklarını dile getiren Kara, "Bundan 23 sene önce açtığımız kursun meyvelerini bugün toplamaya başladık." dedi.

Türk kalecilerin başarılarıyla ön plana çıkmasında açılan bu kursun önemli bir yer tuttuğunu vurgulayan Kara, şöyle konuştu:

"Volkan Babacan, her zaman kendisini belli eden bir kaleciydi. Hem milli takımda hem de kendi takımında çok iyi kaleci antrenörleriyle çalışıyor. Hiçbir başarı ya da başarısızlık tesadüfen ortaya çıkmaz, mutlaka bir sebebi vardır. Volkan, kaleci tekniği ve kalecinin takım içindeki rolü üzerine milli takımda da kulübünde de iyi bir eğitim alıyor. Fatih hoca, çok kritik dönemde, sıfır hatayla oynaması gereken maçlarda kendisine görev verdi, O da görevini kusursuz yaptı. Teknik, taktik ve fiziğin yanında psikolojik olarak da büyük gelişim içinde. Baskı altında doğru karar verebilme öz güvenini yakaladı. Volkan, gerek milli takım gerek kulüp takımında oynadığı maçlarda herkese güven verdi. Türkiye, artık kaleci sıkıntısı çekmeyecektir. Onların bu başarısı, katkımız olması nedeniyle bize de gurur veriyor."


- Rüştü Reçber: "Volkan Babacan soru işaretlerini ortadan kaldırdı"


Volkan Babacan'ın son dönemde ortaya koyduğu performansla ilgili eski milli kaleci Rüştü Reçber, değerlendirmede bulundu.

Bir dönem Barcelona'nın da kalesini koruyan eski kaleci Rüştü Reçber, Volkan'ın gösterdiği performansla milli takımın kalesini korumaya başladığını belirterek, "Bu görevi neden aldığını da gösterecek performanslar sergiliyor." dedi.

Volkan Babacan'ın kaliteli bir kaleci olduğunu vurgulayan Rüştü Reçber, şunları kaydetti:

"Son Fenerbahçe karşılaşmasında da çok önemli bir performans sergiledi. İnsanların kafalarında soru işaretleri vardı. Zannediyorum bu sezonki performansıyla soru işaretlerini ortadan kaldırdı. Bu öz güvenle EURO 2016'da milli takım kalesinde önemli işler yapacaktır."

Medipol Başakşehir'in yakaladığı istikrarın ve aldığı başarılı sonuçların baş mimarının teknik direktör Abdullah Avcı olduğunu söyleyen Rüştü Reçber, "Kurduğu sisteme işleyen dişliler yerleştirdi. Bunun başında da Volkan Babacan geliyor. Her dişli görevini yerine getirince de sistem işliyor." diye konuştu.


- Ömer Çatkıç: "Volkan, kafasında soru işareti olan herkesi ikna etti"


Eski milli kaleci Ömer Çatkıç, her zaman Volkan Babacan'ın tarafında olduğunu vurgulayarak, "Ben, her zaman milli takımda Volkan Babacan'ın oynaması gerektiğini düşündüm. Dün akşam da bunu kanıtlayacak bir performans sergiledi. Kalecilik adına ne yapılabilirse onu yaptı. Volkan, kafasında soru işareti olan herkesi ikna etti. Milli takım kalecisi olduğunu da eleme maçlarından itibaren göstermeye başladı. En ufak hatanın elenmemize sebep olacağı maçları başarıyla tamamladı. Volkan, bu formayı sonuna kadar hak ediyor." ifadelerini kullandı.

Yorumlar