Voleybolda heyecan başlıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen 2014 FIVB (Uluslararası Voleybol Federasyonu) Dünya Ligi Erkekler 3. Grup Final maçları 28 Haziran Cumartesi günü başlıyor. Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Başkan Vekili Mehmet...

Google Haberlere Abone ol
Voleybolda heyecan başlıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen 2014 FIVB (Uluslararası Voleybol Federasyonu) Dünya Ligi Erkekler 3. Grup Final maçları 28 Haziran Cumartesi günü başlıyor. Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Başkan Vekili Mehmet Akif Üstündağ, ev sahipliği nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye teşekkür etti.

Bursa Crowne Plaza´da düzenlenen toplantıya TVF Başkan Vekili Mehmet Akif Üstündağ, FIVB Turnuva Sorumlusu Marta Centino, Bursa Gençlik ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin, Bursa Büyükşehir Belediye Belediyesi Başkan Vekili Abdullah Karadağ ile Türkiye, Çin, Küba ve Slovakya milli takımlarının antrenörleriyle takım kaptanları katıldı.

FIVB Turnuva Sorumlusu Marta Centino konuşmasında, "Türkiye´de bu organizasyonu yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Tüm Bursalıları bu voleybol şölenine bekliyorum." dedi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak önemli bir dünya şampiyonasına ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdullah Karadağ ise son dönemde yapılan spor yatırımlarına dikkat çekti. Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği tesislerle sporda önemli bir atılım yapıldığını ifade eden Karadağ, mücadele edecek takımlara başarılar diledi.

TVF Başkan Vekili Mehmet Akif Üstündağ ise, "Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe´ye sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum. Türk milli takımının ilk kez finale kalması gerçekten çok güzel. Başkan Altepe’nin bu organizasyonda çok büyük destekleri oldu. Güzel bir turnuva olacağını düşünüyorum." diye konuştu. Gençlik ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin ise "Voleybol Dünya Kupası finalinin Bursa´da olmasından mutluluk duyuyoruz." ifadelerini kullandı.

İlk kez Türkiye´ye geldiklerini belirten Çin ve Küba milli takım antrenör ve takım kaptanları çok iyi karşılandıklarını, aralarında yapacakları karşılaşmanın büyük heyecana sahne olacağını belirttiler.

Türkiye´nin yarınki maçtaki rakibi olan Slovakya´nın antrenörü Flov Goulunelli, "Harika tesisler ve sıcak ilgi ile karşılaştık. Turnuvaya gelince. Tecrübe kazanacağız. Elimizden geleni ortaya koyacağız. Rakibimiz Türkiye. Güzel bir maç olacak" derken takım kaptanı Emmanuel Kohut, "Türkiye ile oynayacağız. Elimizden geleni ortaya koyup onları bir kez daha yenebiliriz." şeklinde konuştu.

Türkiye milli takımı antrenörü Emanuela Zanni, "Küba´nın ardından ikinci sırada yer alarak geldik" derken kaptan Arslan Ekşi, "Dünya Ligi 3. Grup Finalleri'ne ev sahipliği yaptığımız için çok mutluyuz. Çok teşekkür ediyoruz. Ev sahibi olduğumuz için avantajlıyız. Slovakya´ya kendi oyunumuzu oynar, Bursalılarda destek verirse finale yükseliriz. Buradaki maçlar Türk erkek voleybolu için çok önemli. Şampiyon olup Dünya Ligi´nde kalıcı takım olmak istiyoruz. Önemli bir fırsat. Bunu değerlendirmek istiyoruz." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar