Voleybol Erkekler Dünya Ligi finali Bursa’da yapılacak

Voleybol Erkekler Dünya Ligi 3. Grup Final karşılaşmaları, 27 – 29 Haziran tarihleri arasında, Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Bursa’da gerçekleştirilecek.    Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde...

Google Haberlere Abone ol
Voleybol Erkekler Dünya Ligi finali Bursa’da yapılacak

Voleybol Erkekler Dünya Ligi 3. Grup Final karşılaşmaları, 27 – 29 Haziran tarihleri arasında, Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Bursa’da gerçekleştirilecek.

    Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşecek olan Uluslararası Voleybol Federasyonu Dünya Erkekler Ligi 3. Grup maçları, Hilton Otel’de yapılan toplantıda kamuoyuna tanıtıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı ve Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkanı Recep Altepe ile Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Özkan Mutlugil programın detaylarıyla ilgili bilgiler verdi.

    Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın ilk kez dünya çapında bir voleybol organizasyonuna ev sahipliği yapacak olmasının gururunu yaşadığını ifade etti. Başkan Altepe, Bursa’nın sporda da marka olacağını söylediği açıklamasında, şunları kaydetti:

     "Bursa olarak voleybolda da öncü olmayı hedefliyoruz. A erkek milli takımımız ilk kez dünya liginde mücadele edecek. Bu büyük heyecan 27-29 Haziran tarihlerinde Bursa’da yaşanacak. 2014 dünya liginde, 1. gruba İtalya Floransa, 2. gruba Avusturya Sydney ve 3. gruba da Bursa’mız ev sahipliği yapacak. 2014 dünya ligi aynı zamanda Bursa’nın tanıtımı için de büyük bir katkı sağlayacak. Dünyadaki en büyük turizm, spor turizmi. Bizler de Bursa olarak organizasyonun en güzel şekilde yaşanması için elimizden gelen katkıyı sağlayacağız."

    Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Özkan Mutlugil ise organizasyonun Bursa’da yapılacağından dolayı mutluluk duyduğunu kaydetti. Mutlugil, "İlk defa Türkiye voleybolunda Bursa bu organizasyona ev sahipliği yapacak. A erkek milli takımı tarihinde ilk kez dünya liginde mücadele edecek. FIVB Dünya liginde Bursa finalleri öncesinde de Tunus, Küba ve Meksika ile grup maçları yapılacak. G grubundaki Porto Riko, Çin, Slovakya ve İspanya dörtlüsünden ikisi de, bizim de alacağımız dereceye göre, finallerdeki rakiplerimiz olacak. Bursa Cengiz Göllü Voleybol Salonu, 27 – 29 Haziran’da dünya voleybolunun dikkatinin toplayan önemli bir yer olacak." diye konuştu.

    Son 2 yıldır erkek voleybolunda seviyeyi yükseltmeyi sağlayacak çalışmalar yaptıklarını anlatan Mutlugil, organizasyonun Bursa’nın tanıtımına katkı sağlayacağına da değindi. Bursa’daki spor yatırımlarını yakından izlediğini belirten Mutlugil, "Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin Bursa’da yaptığı spor yatırımlarını çok yakından takip ediyorum ve önemsiyorum. Bursa’da çok büyük bir tesisleşme var. Çok rahatlıkla söyleyebilirim ki dünya çapında hiçbir ülkede Bursa’daki gibi bir tesisleşme hamlesi yok. Bursa, Türkiye’de de diğer illerden daha iyi. Bunlar, ülke sporunu ileri götürecek çok büyük atılımlardır." şeklinde konuştu.

     Konuşmaların ardından plaket takdimi yapıldı ve voleybol sporuna yönelik sorular cevaplandırıldı. CİHAN

Yorumlar