Voleybol: 2017 Dünya Şampiyonası'na doğru

- 20 Yaş Altı Kadın ve 21 Yaş Altı Erkek Milli Takımları'nın, 1. tur elemelerindeki rakipleri belli oldu

Google Haberlere Abone ol
Voleybol: 2017 Dünya Şampiyonası'na doğru

ANKARA (AA) - Voleybolda, 20 Yaş Altı Kadın ve 21 Yaş Altı Erkek Milli Takımları'nın, 2017 Dünya Şampiyonası 1. tur elemelerindeki rakipleri belli oldu.

Türkiye Voleybol Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, her iki kategoride de 2 tur üzerinden oynanacak elemelerin ardından, şampiyonaya Avrupa kotasından katılacak takımlar belirlenecek.

20 Yaş Altı Bayan Milli Takımı, 5-8 Ocak 2017 tarihlerinde Türkiye'nin ev sahipliği yapacağı 1. tur karşılaşmalarında B Grubu'nda, Avusturya, Bulgaristan ve Finlandiya ile mücadele edecek. Tek maç üzerinden lig usulü oynanacak turda grup liderleri ile 4 grubun 2. olan takımları arasında ilk 3'te yer alanlar 2. tura yükselecek.

İki grup halinde, tek maç üzerinden lig usulü oynanacak 2. tur elemeleri, 18-21 Mayıs 2017 tarihlerinde oynanacak ve grup liderleri, 7-16 Temmuz 2017 tarihlerinde Meksika'da düzenlenecek finallere katılma hakkı elde edecek.

Kadınlar 1. tur elemelerinde, A Grubu'nda Letonya (ev sahibi), Almanya, Hırvatistan ve Danimarka, C Grubu'nda Romanya (ev sahibi), Fransa, Hollanda ve Estonya, D Grubu'nda ise Portekiz (ev sahibi), Belçika ve Polonya yer alıyor.


- Erkekler, ilk turu Belçika'da oynayacak


21 Yaş Altı Erkek Milli Takımı, Belçika'nın ev sahipliğindeki 1. tur elemelerinde, B Grubu'nda Belçika'nın yanı sıra Hırvatistan ve Letonya ile karşılaşacak. 5-8 Ocak 2017 tarihlerindeki elemeler de kadınlardaki gibi tek maç üzerinden lig usulü oynanacak ve grup liderleri ile 4 grubun 2. olan takımları arasında ilk 2'de yer alan takımlar 2. tura yükselecek.

Erkeklerde 2. tur elemeleri, 18-21 Mayıs 2017 tarihlerinde 2 grup halinde, tek maç üzerinden lig usulü oynanacak. Grup liderleri, 23 Haziran-2 Temmuz 2017'de Çek Cumhuriyeti'nde düzenlenecek finallere katılma hakkı kazanacak.

Erkekler 1. tur elemelerinde, A Grubu'nda Almanya (ev sahibi), Romanya ve Estonya, C Grubu'nda Portekiz (ev sahibi), Sırbistan, Avusturya ve Hollanda, D Grubu'nda ise Bulgaristan (ev sahibi), Fransa ve Danimarka bulunuyor.

Yorumlar