Vodafone İstanbul Yarı Maratonu'na Etiyopya damgası

Uzun bir aradan sonra yeniden hayata geçirilen ve Haliç Yarı Maratonu iken Vodafone İstanbul Yarı Maratonu adıyla Tarihi Yarımada'da yapılan koşu tamamlandı.

Google Haberlere Abone ol
Vodafone İstanbul Yarı Maratonu'na Etiyopya damgası

Uzun bir aradan sonra yeniden hayata geçirilen ve Haliç Yarı Maratonu iken Vodafone İstanbul Yarı Maratonu adıyla Tarihi Yarımada'da yapılan koşu tamamlandı.

Eyüp ile Yenikapı arasındaki 21,1 kilometrelik parkurdaki koşuya 5 bine yakın maratoncu katıldı. Vodafone İstanbul Yarı Maratonu'nda erkeklerde birinciliği Fetene Alemu Regasa, kadınlarda ise Türk atlet Bahar Doğan göğüsledi.

SPOR VE TARİHİ BİRLEŞTİRDİ

Vodafone İstanbul Yarı Maratonu, Tarihi Yarımada’da sporla tarihin birleştiği bir atmosferde katılımcıları tam maratona hazırladı. 5 bine yakın maratoncu, Eyüp ile Yenikapı arasında 21,1 kilometrelik parkuru İstanbul’un kültürel miraslarını yeniden keşfederek tamamladı.

Vodafone İstanbul Yarı Maratonu’nda erkeklerde 1.05.20'lik dereceyle Fetene Alemu Regasa, kadınlarda ise 1.16.33'lük derecesiyle Türk atlet Bahar Doğan birincilikle tamamladılar.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş ve Vodafone Türkiye'nin isim sponsorluğunda düzenlenen Vodafone İstanbul Yarı Maratonu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ ve Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Gökhan Öğüt’ün katılımıyla tamamlandı. 21,1 kilometrelik yarı maratonu erkeklerde 1.05.20'lik dereceyle Fetene Alemu Regasa, kadınlarda 1.16.33'lük dereceyle Bahar Doğan birinci tamamladı. 10 kilometre koşusunu ise 34.30'luk dereceyle Ömer Aslan kazandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde, Vodafone Türkiye isim sponsorluğunda, Spor A.Ş. tarafından düzenlenen ve Eyüp ile Yenikapı arasını kapsayan 21,1 kilometrelik parkurda gerçekleşen Vodafone İstanbul Yarı Maratonu’nda koşucular, Ayvansaray Caddesi, Ayadimitri Kilisesi, Balat Parkı, Şair Nedim Parkı, Kadir Has Üniversitesi'ni geride bırakarak Ragıp Gümüşpala Caddesi'nden Eminönü'ne ulaştılar. Yarı Maraton’da 10 km koşusu ve 400 metrelik Çocuk Koşusu yarışları yer aldı.

VMARATON İLE BAĞIŞLARDA ARTIŞ

Vodafone İstanbul Yarı Maratonu koşu ve yürüyüşün yanı sıra İstanbullulara unutulmaz bir gün yaşattı.

Vodafone'un maratona özel hem Android hem iOS cihazlar için geliştirdiği 'VMaraton' uygulaması ile İstanbullular Vodafone İstanbul Yarı Maratonu'yla ilgili ihtiyaç duydukları tüm bilgilere kolay bir şekilde ulaştılar ve destek vermek istedikleri sivil toplum kuruluşlarına VMaraton üzerinden Vodafone Cep Bağış ile bağışta bulundular.

ANA KATEGORİ SONUÇLARI

Vodafone İstanbul Yarı Maratonu'nda erkeklerde 1.05.20'lik dereceyle Fetene Alemu Regasa, kadınlarda ise 1.16.33'lük derecesiyle Türk atlet Bahar Doğan birincilikle tamamladılar. 10 km yarışlarında ise Ömer Aslan 34.30'luk derecesiyle 1. oldu.

Yarı Maraton'un ana kategori sonuçları şöyle:

21,1 KM ERKEKLER
Fetene Alemu Regasa (Etiyopya) – 1.05.20
Sulti Gure Timbre (Etiyopya) – 1.05.47
Kefyalew Deja Burise (Etiyopya) – 1.06.03

21,1 KM KADINLAR
Bahar Doğan (Türkiye) – 1.16.33
Mehtap Sızmaz (Türkiye) – 1.17.20
Berger Stephanie Lynn (ABD) – 1.24.33

10 KM
Ömer Aslan (Türkiye) – 34.30
Mehmet Boztepe (Türkiye) – 34.50
Ahmet Tek (Türkiye) - 36.19
CİHAN

Yorumlar