Vodafone 38. İstanbul Maratonu

- Bu yıl, "15 Temmuz şehitleri için koşuyoruz" sloganıyla düzenlenecek organizasyonun tanıtım toplantısı, Çırağan Sarayı'nda yapıldı - İBB Spor AŞ Genel Müdürü Özbayraktar: - "Bizim en asli vazifemiz, vatan bilincimizi yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak" - Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Buruk: - "Bu sene maratonun özel bir anlamı var"

Google Haberlere Abone ol
Vodafone 38. İstanbul Maratonu


İSTANBUL (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Spor AŞ tarafından organize edilen Vodafone 38. İstanbul Maratonu öncesi tanıtım toplantısı yapıldı.

Çırağan Sarayı'nda gerçekleştirilen toplantıda, İBB Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ, İBB Spor AŞ Genel Müdürü İsmail Özbayraktar, Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar ve Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Buruk hazır bulundu.

Bu yıl, "15 Temmuz şehitleri için koşuyoruz" sloganıyla 13 Kasım Pazar günü yapılacak etkinlikte maraton, 15 kilometre (yarı maraton) ve 10 kilometre ile halk koşu düzenlenecek.

Etkinlikle ilgili bilgi paylaşan İsmail Özbayraktar, organizasyon kapsamında bu sene verecekleri mesajı boyunlarını borcu olarak gördüklerini belirterek, "Vatanımızı 15 Temmuz'da bölmek isteyenlere, bunu başaramayacaklarını ilan ettik. O gecenin bizde bıraktığı bazı derin yaralar var. Bizim en asli vazifemiz, vatan bilincimizi yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak. Bu düsturla, başkanımız Kadir Topbaş beyin talimatıyla, sloganımız bu yıl, '15 Temmuz şehitleri için koşuyoruz' olacak." diye konuştu.

Toplam 8 kilometre parkurlu halk koşusunun bu yıl, "Kahramanlar Koşusu" olarak adlandırılacağını ilan eden Özbayraktar, şunları söyledi:

"Maratonumuz bu yıl da yine altın kategoride olacak ve 50'si yabancı 70 elit atlet start alacak. Bugüne kadar 24 bin çipli koşucu kayıt olmuş durumda. Kayıtlarımız 15 Ekim Cumartesi gününe kadar sürecek. Ayrıca 10-12 Kasım tarihlerinde de geç kayıt imkanı olacak. Yeşil maraton unvanımız sürüyor. Geleneksel olarak başlattığımız maraton hatıra ormanımızı da genişletmeyi planlıyoruz. Ayrıca organizasyon kapsamında düzenlediğimiz bir fuarımız var. Bu yıl Spor ve Maraton Fuarı adıyla Sinan Erdem Spor Salonu ile Aslı Çakır Alptekin Atletizm Salonu'nda gerçekleştirilecek."


- Gümüşdağ: "15 Temmuz şehitlerimiz için koşacağız"


İBB Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ, bu seneki organizasyonun 15 Temmuz'daki darbe girişiminde şehit olan vatandaşlar anısına koşulacağına dikkati çekti.

Türkiye'nin 15 Temmuz'da hain bir kalkışmaya maruz kaldığını hatırlatan Gümüşdağ, "Yüce Türk milleti, halkıyla ve lideriyle tek vücut olup, hepimizi derinden yaralayan bu ihanet girişimine gereken cevabı verdi. Bu dik duruş, birçok vatansever insanımızın canına mal oldu, yine birçok gazimiz var. Her şey, maratonumuz parkuru üzerindeki köprüde başladı. Bugüne kadar koşulan maratonların en önemlisinin startını, bu köprüde vereceğiz. Bu nedenle de 15 Temmuz şehitlerimiz için koşacağız." değerlendirmesinde bulundu.

İstanbul Maratonu'na büyük ilgi olduğunu ve belediye olarak da spor yatırımlarını giderek artırdıklarını aktaran Gümüşdağ, "Her geçen sene daha organize bir yapıyı hayata geçiriyoruz. Bunu mümkün kılan herkese teşekkür ediyorum. Organizasyonumuzun 2020 yılında dünyanın majör maratonlarından biri olması için disiplinli bir çalışma dönemine giriyoruz. Planlarımızı da yaptık." ifadelerini kullandı.


- Buruk: "Özel bir anlamı var"


Vodefone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcı Ender Buruk, 38. İstanbul Maratonu'na bu yıl da isimlerini verecek olmaktan dolayı çok heyecanlı ve mutlu olduklarını belirtti.

İstanbul Maratonu'nu, Türkiye'nin en büyük katılımlı spor etkinliği olarak tanımlayan Buruk, "Bu sene maratonun özel bir anlamı var. 15 Temmuz'daki darbe girişiminde onlarca şehit verilen bir noktada başlayacak. Vodafone olarak demokratik kurumlarımıza ve demokrasiye karşı yapılan her şeyin karşısındayız. Şehitlerimize de Allah'tan rahmet diliyoruz." şeklinde konuştu.

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar ise atletizm camiası olarak bu etkinliği çok önemsediklerini anlatarak, "Türkiye'nin en büyük spor organizasyonu olması nedeniyle atletizm camiası için önemli ve gurur verici bir olay. Dünyanın en köklü maratonlarından biri oldu. Akdeniz ülkelerinin federasyon başkanları ve Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) Genel Sekreteri de izlemeye gelecek. Bu da organizasyonumuzun büyüklüğünün bir işareti." açıklamasında bulundu.

Toplantının son bölümünde konuşmacılar, maraton göğüs numaralarıyla medya mensuplarına poz verdi.


Yorumlar